16 aprill 2018

Muutusid ehituskaupade pöördmaksustamise reeglid

Aspiratsioonitorud  Foto: vitrina96.ru

Riigikogu arvas pöördmaksustamisele kuuluvate kaupade loetelust välja külmvormitud või -viimistletud lehtvaltsitud metalltooted, sh profiilpleki ning ventilatsiooni-, aspiratsiooni-, suitsu- ja vihmaveetorud.

Käibemaksuseaduse muutmise ettepaneku tegid seadusandjale ettevõtjad ja Eesti ehitusmaterjalide tootjate liit. Riigikogu võttis seadusemuudatuse (eelnõu 556 SE) 4. aprillil vastu 66 poolt- ja seitsme vastuhäälega.

Teemaveeb raamatupidaja.ee korraldab 25. aprillil kinnisvara käibemaksustamise lühikoolituse, kus Leinoneni maksuvaldkonna juht Tõnis Elling lahkab praktilisi küsimusi ning Eesti värskeimat kohtupraktikat kinnisvara käibemaksu vallas. Ühtlasi annab Elling nõu, kuidas käibemaksukohustuslasest kinnisvaraomanik saab ettevõttele ebameeldivaid maksuüllatusi vältida ning vastab koolitusel osalejate küsimustele.

Uuri kinnisvara käibemaksustamise praktikumi kohta lähemalt SIIT.

Pöördmaksustamisel tekib käibemaksu tasumise kohustus müüja asemel ostjal. Seadusega kaotatakse nõue esitada pöördmaksustamisele kuuluvatele kaupadele eraldi arve, välja arvatud juhul, kui arve esitamise ajaks ei ole käive täielikult toimunud. Muudatuse eesmärk on ettevõtjate halduskoormust vähendada.

Pildil on mustast terasest torud, mis paigaldatakse ventilatsiooni-, aspiratsiooni- ja suitsutõrjeseadmetesse. Selliseid torusid iseloomustab muudest materjalidest kõrgem soojus- ja tulekindlus.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806