Muutusid ehituskaupade pöördmaksustamise reeglid

Aspiratsioonitorud
Aspiratsioonitorud

Riigikogu arvas pöördmaksustamisele kuuluvate kaupade loetelust välja külmvormitud või -viimistletud lehtvaltsitud metalltooted, sh profiilpleki ning ventilatsiooni-, aspiratsiooni-, suitsu- ja vihmaveetorud.

Käibemaksuseaduse muutmise ettepaneku tegid seadusandjale ettevõtjad ja Eesti ehitusmaterjalide tootjate liit. Riigikogu võttis seadusemuudatuse (eelnõu 556 SE) 4. aprillil vastu 66 poolt- ja seitsme vastuhäälega.

Pöördmaksustamisel tekib käibemaksu tasumise kohustus müüja asemel ostjal. Seadusega kaotatakse nõue esitada pöördmaksustamisele kuuluvatele kaupadele eraldi arve, välja arvatud juhul, kui arve esitamise ajaks ei ole käive täielikult toimunud. Muudatuse eesmärk on ettevõtjate halduskoormust vähendada.

Pildil on mustast terasest torud, mis paigaldatakse ventilatsiooni-, aspiratsiooni- ja suitsutõrjeseadmetesse. Selliseid torusid iseloomustab muudest materjalidest kõrgem soojus- ja tulekindlus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised