• 16.04.18, 08:10
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Välisõhu saasteainete piirnormid muutumas

Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi analüüsi kohaselt tuleb Eestis lisaks Euroopa Liidus kehtestatud prioriteetsetele saasteainetele reguleerida välisõhus vaid 23 ainet.
Välisõhu saasteainete piirnormid muutumas
  • Foto: Pixabay
Praegused Nõukogude ajast pärit normid reguleerivad 78 saasteainet või ainerühma, avaldas keskkonnaministeerium. Pärast iseseisvuse taastamist oli Eesti välisõhu piirnormidega reguleeritud saasteainete nimekirjas tervelt 181 ainet, kuid nimekirja on juba kärbitud.
Euroopa Liidus on kindlaks määratud 13 esmatähtsa saasteaine lubatud piirnormid. Lisaks saab iga riik vastavalt oma eripäradele määrata kodumaised piirnormid.
Välisõhu saasteainete piirnormide ajakohastamise analüüsi alustati Eestis juba 2016. aastal. Analüüsi viisid Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel läbi Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi keskkonnatoksikoloogia laboratooriumi teadur Mariliis Sihtmäe ja nooremteadur Katre Juganson.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele