Välisõhu saasteainete piirnormid muutumas

Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi analüüsi kohaselt tuleb Eestis lisaks Euroopa Liidus kehtestatud prioriteetsetele saasteainetele reguleerida välisõhus vaid 23 ainet.

Praegused Nõukogude ajast pärit normid reguleerivad 78 saasteainet või ainerühma, avaldas keskkonnaministeerium. Pärast iseseisvuse taastamist oli Eesti välisõhu piirnormidega reguleeritud saasteainete nimekirjas tervelt 181 ainet, kuid nimekirja on juba kärbitud.

Euroopa Liidus on kindlaks määratud 13 esmatähtsa saasteaine lubatud piirnormid. Lisaks saab iga riik vastavalt oma eripäradele määrata kodumaised piirnormid.

Välisõhu saasteainete piirnormide ajakohastamise analüüsi alustati Eestis juba 2016. aastal. Analüüsi viisid Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel läbi Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi keskkonnatoksikoloogia laboratooriumi teadur Mariliis Sihtmäe ja nooremteadur Katre Juganson.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised