16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisõhu saasteainete piirnormid muutumas

Foto: Pixabay
Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi analüüsi kohaselt tuleb Eestis lisaks Euroopa Liidus kehtestatud prioriteetsetele saasteainetele reguleerida välisõhus vaid 23 ainet.

Praegused Nõukogude ajast pärit normid reguleerivad 78 saasteainet või ainerühma, avaldas keskkonnaministeerium. Pärast iseseisvuse taastamist oli Eesti välisõhu piirnormidega reguleeritud saasteainete nimekirjas tervelt 181 ainet, kuid nimekirja on juba kärbitud.

Euroopa Liidus on kindlaks määratud 13 esmatähtsa saasteaine lubatud piirnormid. Lisaks saab iga riik vastavalt oma eripäradele määrata kodumaised piirnormid.

Välisõhu saasteainete piirnormide ajakohastamise analüüsi alustati Eestis juba 2016. aastal. Analüüsi viisid Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel läbi Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi keskkonnatoksikoloogia laboratooriumi teadur Mariliis Sihtmäe ja nooremteadur Katre Juganson.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474