27. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis projekti jõudis Balti kinnisvaraauhinna finaali

Meerhof 2.0
Foto: Metro Capital
Baltic Real Estate Award konkursi parimate hulgas kandideerib tänavu viis Eesti arendusprojekti, nende seas kaks Metro Capitali elamuarendust – Kiikri residentsid ja Meerhof 2.0.

Ülejäänud kolm on Novira Capitali hotell Centennial, Capfieldi kaubanduskeskus Nautica ja EKE Investi büroohoone WOHO, mida tuntakse kui Telia uut peakorterit.

Vaata BREIF 2018 esinejaid ja registreeri end investeerimisfoorumile SIIT.

Igal aastal valib kinnisvaraekspertidest, arhitektidest ja ajakirjanduse esindajatest koosnev žürii eelneval aastal valminud uusarendusprojektidest välja parimad elamispindade, büroode, kaubanduskeskuste ja hotellide kategoorias. Konkurss on kaheastmeline. Teise vooru ehk finaali pääsesid need projektid, mis eristusid ülejäänutest innovatsiooni ja disaini, asukoha, ehitusprotsessi kvaliteedi ja täpsusega.

„See on suurepärane saavutus, sest minu teada on viie hulka kahe projektiga jõudmine esmakordne – või siis vähemalt harukordne. Kui arvestada kolme riigi elukondliku kinnisvaraprojektide kogumahtu, siis on see ühe firma tegemistele ikka väga väärikas tunnustus,” kommenteeris Metro Capitali juhatuse esimees Ain Kivisaar konkursi vahetulemusi.

Kiikri residentside ning Meerhof 2.0 hooneid iseloomustavad targa kodu lahendused, kvaliteetsed soojustagastusega ventilatsioonisüsteemid ning muud igapäevaelu mugavaks tegevad tehnilised lahendused. Hoone projekteerimisse kaasati akustikud, et saavutada normidest kõrgemat helipidavust.

„Võrreldes Vilniuse ja Riiaga on Tallinna elamuehitus kõige kiiremini kasvav. Kui võtta arvesse, et hetkel on Tallinnas töös sadakond uue kortermaja ehitust, siis võimalus, et mõni Tallinna elamuehitusprojekt pälvib Baltikumi kinnisvaraauhinna, on tõenäoline nii sel kui järgmisel aastal,“ märkis Baltic Real Estates Awards 2018 konkursi projektijuht Eglė Lapkutė-Juozaitienė.

Varem on kõrge tehnoloogilise taseme poolest esile tõstetud ka Telia uue peakorterina tuntud büroohoonet.

Tänavused Baltic Real Estate Award konkursi võitjad kuulutatakse välja 24. ja 25. mail Vilniuses toimuval Baltic Real Estate Investment Forumil (BREIF 2018).

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474