2 mai 2018

Üle 7 miljoni maksnud Gardest tõmbab ostjaid ligi

Foto: Gardest

Vähem kui kaheksa kuuga ehitatud ja 7,5 miljonit eurot maksma läinud Baltimaade suurim kodu- ja aianduskeskus Gardest on kahe nädalaga külastanud enam kui 30 000 ostjat.

Asjaosalised avaldasid, et Eestis uudse, kuid IKEA-le sarnaneva kontseptsiooniga keskuse ehitustööde lõpetamine Maamessi eel kujunes väljakutseks. Ka läks projekt algselt välja öeldud 6 miljonist ligikaudu 1,5 miljonit eurot kallimaks.

Keskuse püsitamist finantseerinud Luminori hinnangul on rohemajandus perspektiivne valdkond ning Gardesti rajamine Lõuna-Eestisse mõjub positiivselt piirkonna majandusarengule. „Näeme täna selgelt rohemajanduse populaarsuse kasvu Eestis,“ märkis kommenteeris Luminor Eesti korporatiivpanganduse juht Silver Kuus. Ta lisas, et Gardest on osa Rohelisest Pargist, mille rajamist on pank ka varem toetanud. Juba praegu tegutsevad klastris mitmed põllumajandustehnika, veterinaaria ja metsandusega seotud ettevõtted.

Gardesti juhatuse liige ja keskuse kasutame loovjuht Kersti Jeets ütles avamisel, et Gardest erineb teistest omataolistest suuruse ja tehniliste lahenduste poolest. “Kasutusel on lihtsad nutikad lahendused. Keskus on ventileeritav loomulikul teel, palju kasutatakse loomulikku valgust,” selgitas Jeets. “Nii vahelduvad aastaajad ka keskuses sees. Lisaks ära kogu hoone katusele langeva sadevee. Selliste lahendustega aianduskeskus on Euroopas unikaalne.”

Gardest on Balti riikide suurim kodu- ja aianduskeskus, mis paikneb 9000 ruutmeetrisel kaubanduspinnal rohkem kui sada tuhat toodet. Ehitustöid tegi Mapri Ehitus, projekteeris Design Police Department, kontseptsiooni lõi aianduskeskuste ehituse asjatundja, Hollandi firma Thermoflor B.V. Siselahendused töötas välja DeHaanRetail Supportgroep B.V.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806