14 mai 2018

Asjatundja soovitus: jälgi vakantsust

Colliers Internationali partner Margus Tinno  Foto: Äripäev

Ärikinnisvara puhul on probleemiks, kust leida näitajate kohta adekvaatset infot. Jooksvat infot saada ei ole, aga üks esmastest näitajatest, mida jälgida, on vakantsus, tleb Colliersi Internationali partner Margus Tinno.

22. mail toimuval Ärikinnisvara investeerimise konverentsil räägib Margus Tinno ärikinnisvaraturu hetkeseisust ning lähiaja suundumustest pikemalt. Vaata kava ja registreeru SIIT.

Kui vakantsused jõuliselt liikuma hakkavad, nii üles, kui alla, on see ohu märk, rääkis Tinno 7. mail Äripäeva raadio homikuprogrammis. Ta avaldas arvamust, et kardetud krahhi esialgu ei paista, sest kinnisvarasse soovitakse endiselt raha paigutada. Erinevalt eelmisest buumist on investorid ja arendajad kogenumad, rohkem pragmaatilised.

Hommikuprogrammis Tinnot usutlenud Aivar Hundimägi meenutas, et EfTENi fondijuht Viljar Arakas ütles juba eelmisel aastal, et ärikinnisvara turul ei ole midagi osta. “Teatud investorite jaoks on kinnisvara muutunud liiga kalliks,” nõustus Tinno, kuid lisas, tehinguid toimub sellele vaatamata. Need, kelle jaoks kinnisvara on liiga kallis, otsivad alternatiivseid võimalusi, nt osta vara teistes Balti riikides või ise kinnisvara arendada. Teisalt on ka müüjaid, kes hinnas järgi annavad.

Hundimägi uuris, kui lihtne on leida töös olevatesse projektidesse üürnikke. “Lihtsat ei ole siin midagi,” põrutas Tinno. “Projekti alustades mõeldakse üheksa korda läbi, kui sul on õiges kohas, õige toode, õigesti hinnastatud, nt Maakri kvartal, on arendus väga heas seisus ja isegi paremas seisus, kui me alguses lootsime.”

Millisel ärikinnisvaral, kus piirkonnas ja mis hinnaga veel potentsiaali on, saad teada 22. mail toimuval Ärikinnisvara investeerimise konverentsil, kus Margus Tinno räägib ärikinnisvaraturu hetkeseisust ning lähiaja suundumustest pikemalt. Vaata kava ja registreeru SIIT.

 

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806