Autor: kinnisvarauudised.ee • 26. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõige rohkem kallist kinnisvara on Balti riikidest Riias

Foto: Latrvia.travel
Eesti ettevõttele RIA.com Marketplaces OÜ kuuluv ning Ukraina turul tegutsev kinnisvaraportaal DOM.RIA.com vaatles Balti pealinnades ning Kiievis müüdavat kallimat kinnisvara. Tuleb välja, et suhteliselt kõige suurem üle 200 000-eurose müügihinnaga objektide osakaal on Riias, teatas portaal.

Mai keskel tehtud võrdlus näitas, et kõige kallimate pakkumiste seas oli Tallinnas (alates 200 000 eurost ja enam) müügil 1131 korterit ja 381 maja. See moodustas 8,4% kõikidest pakkumistest üle Eesti. Kõige kallim korter Tallinnas oli viietoaline korter pinnaga 242 ruutmeetrit ning hinnaga 1,2 miljonit eurot. Kõige kallim oli kolmekorruseline ja 328-ruutmeetrine maja hinnaga 2,5 miljonit eurot.

Riias oli müügil 1973 korterit ja 449 maja, mille hind ületas 200 000 eurot See moodustas 20,1% kõikidest pakkumistest Lätis, mis tähendab, et Riias on kaks korda rohkem eliitpakkumisi kui Tallinnas. Kõige kallimal korteril oli 400 ruutmeetrit ja kuus tuba ning müüdi seda hinnaga 4 miljonit eurot. Kõige kallima eramaja hinnalipikul seisis 4,9 miljonit eurot.

Vilniuses oli müügis 504 korterit ja 469 maja, mida pakuti vähemalt 200 000 euroga. See oli 4,9% kõikidest pakkumistest Leedus. Kõige kallimat korterit müüdi hinnaga 1,5 miljonit eurot ning seal oli 312 ruutmeetrit ja neli tuba. Kõige kallim, kahekorruseline ja 440-ruutmeetrise pinnaga maja maksis Vilniuses 2,4 miljonit eurot.

Ukrainas on samuti piisavalt eliitkinnisvara. Nõnda pakuti mai keskel üksnes Kiievis 1456 korterit ja 566 eramaja, mille hind ületas 200 000 eurot. See oli vaid 1,7% kõikidest pakkumistest. Kõige kallimat korterit (suurus 389 ruutmeetrit) müüdi Kiievi kesklinnas 4,2 miljoni euro eest. Kõige kallimat eramaja suurusega 704 ruutmeetrit müüdi samuti Kiievi kesklinnas hinnaga 4,2 miljonit eurot.

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474