Statistika: kodumajapidamiste laenud finantseeritakse kohalikest hoiustest

2018 I kvartali lõpu seisuga oli Eesti panga andmetel kodumajapidamiste hoiuste maht Eestis tegutsevates pankades 7,5 miljardit eurot. Aastaga on vastav näitaja kasvanud 8,1%.

Selle juureson kodumajapidamistele väljastatud laenude jääk 8,3 miljardit eurot, millest valdava osa moodustavad eluasemelaenud. Kodumajapidamiste laenude jääk on eelmise aastaga võrreldes 6,9% suurem.

Kodumajapidamiste hoiuste maht moodustab laenude jäägist 91%. St pangad saavad laenude väljastamist finantseerida valdavalt kodumaiste kodumajapidamiste hoiuste arvelt. See proportsioon on mõistlik ja näitab, et laenuturg on tugevatel jalgadel ega ole hõlpsalt mõjutatav välisraha kättesaadavusest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised