Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased jooksevad Soome kinnisvaraturule tormi

Eestlased on viimastel aastatel tõusnud Soome kinnisvaraturu välismaalastest valitsejateks, kirjutab Kauppalehti.

Nii kasvas eestlaste poolt Soomes ostetud kinnisvaraobjektide arv mullu tervelt viiendiku võrra 328ni. Kokku tegid välismaalased Soomes mullu 764 kinnisvaratehingut.

Sama suur hüpe toimus eestlaste kinnisvaraostudes ka 2015. aastal, kui tehingute arv kasvas 23 protsenti.

Samal ajal eestlaste suureneva huviga Soomes on seal kahanenud venelaste nähtavus. Kui tippaastal 2008 registreeriti Soomes üle 900 kinnisvaraobjekti müük venelasele, siis mullu oli see arv 173. Rootslased ostsid Soomes 133 kinnisvaraüksust ja sakslased 55. Ka hiinlased tunnevad Soome kinnisvara vastu huvi, tehinguid tehti 40.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474