Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. juuli 2018

Priidu Pärna: jõevees pesu pesemine pole võimalus

Autor: Andres Haabu
Eesti Omanike Keskliidu juhi Priidu Pärna sõnul on maailmaturuhindade kõikumine loomulik, kuid kui mingi elutähtis teenus kallineb korraga kolmandiku võrra, siis tundub omanikele, et miskid sammud on riigis jäänud tegemata. Pärna viitas elektri hinnatõusule.

Eestis on sadutuhandeid kodutarbijaid, keda hirmutavad jutud 30 % elektrihinna tõusust ning kes ootavad valitsuselt selget plaani, kuidas seda hinnatõusu leevendada ja selle kordumist vältida, sedastas Omanike Keskliit.

"Kui kohv kallineb turul samas suurusjärgus, siis on mul võimalus selle ostmisest loobuda, kuid pirni asemel pirruvalgel istumine ja jõevees pesu pesemine ei ole tänapäeval tõsiseltvõetav alternatiiv," arvas Pärna.

Madalapalgaliste maksusoodustused on tasalülitanud oluliste teenuste ja kaupade jätkuv kallinemine. Kodutarbijad ootavad, et valitsus, kellele kuuluvad energiaettevõtted ning kes kujundab aktsiisipoliitikat, pakub visiooni, kuidas energiahinnad kontrolli all hoida ning Vene energiaturust lahti rakendamine ei seaks meid sõltuvusse vaid sellest, kas Skandinaavias on sadanud piisavalt vihma, leidis ta Omanike Keskliidu pressiteates,

Omanike Keskliidu arvates peaks valitsus kasumlike riigi energiaettevõtte omanikuna suunama teiste elektritootjate kokkuostmise asemel rohkem vahendeid võrgu kaasajastamisse, et selle tulemusena võrgutasud langeksid. Võrgutasud moodustavad tarbija arvest ca kolmandiku ja nende langus kompenseeriks elektrihinna kasvu. Samuti ei ole elekter luksuskaup ega kahjulik harjumus, et seda peaks nii kõrgelt aktsiisiga maksustama.

Eesti Omanike Keskliit on 1994. a loodud kinnisvaraomanike vabaühendus, kuhu kuulub 64 000 liiget.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474