Autor: Tõnu Toompark • 31. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: suuremate korterite tehinguid tuli enam juurde

Foto: Pixabay
Tallinnas tehti 2018 II kvartalis maa-ameti andmetel 2592 korteritehingut ehk eelmisest aastast 14% rohkem. Aastataguse ajaga võrreldes on vähemaks jäänud väiksemate ja kasvanud suuremate korterite tehingute arv.

Suurusklassis kõige väiksemate ehk 10-30 m² korteritega tehti 2018 II kvartalis 240 tehingut, mis on 15% vähem kui aasta tagasi, mil sellise suurusega korteritehinguid oli kokku 282.

Kõige suurema suurusklassi korteritega pindalaga 70-250 m² tehtud tehingute arv oli 2018 II kvartalis 630. Aastaga suurenes tehingute arv 464 tehingult 36%.

Suurusega 30-41 m² korterite tehingute arv oli 398. See kasvas turu keskmisest vähem ehk 5,3%.

Suuremate korteritega tehtavate tehingute proportsiooni kasv näitab kinnisvaranõudluse head tervist, sests uuremad korterid ostetakse valdavalt omatarbeks, mitte üüriinvesteeringuteks või spekuleerimiseks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474