Autor: kinnisvarauudised.ee • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austria kindlustushiid neelas Seesami alla

Lähikuudel viiakse läbi muudatused Seesami logo kujunduses.
Eesti, Läti ja Leedu ametkonnad andsid Austria kontsernile Vienna Insurance Group lõpliku loa osta kahjukindlustuse ettevõtte Seesam Insurance aktsiad ettevõtte seniselt omanikult Soome kontsernilt OP Financial Group.

12. oktoobril toimuv Äripäeva Kindlustuskonverents 2018: kaitse oma äri toob kokku ettevõtjad ja kindlustuskaitse pakkujad. Programmis on oluline teema tööõnnetuskindlustuse kohustuslikuks muutumine. Lisaks case-study´d eri valdkondadest ja suuremate kindlustusjuhtumite analüüsid. Värskete juhtumite valguses on tõusnud päevakorda küberriskide kindlustamine.

Pane ennast kirja SIIN.

Müügitehing, mis hõlmab ka Seesami filiaale Lätis ja Leedus, allkirjastati mullu 18. detsembril ja viidi lõpule eelmise nädala reedel ehk 31. augustil.VIG teatas, et neist saab Baltimaade turuliider, kelle turuosa moodustab 2018. aasta esimese kvartali andmete põhjal pärast Seesami ja selle Läti ning Leedu filiaalide ostmist ligikaudu 23,7%.Tegu ei ole VIGi esimese ostutehinguga Baltimaades – 2016. aastal ostis kontsern Läti kahjukindlustuse ettevõtte BTA Baltic Insurance Company (BTA). VIGile kuulub ka kindlustusselts Compensa Vienna Insurance Group (Compensa). Pärast tehingu lõpule viimist esindavad VIGi kolm kindlustusettevõtet: BTA, Compensa ja Seesam. 2018. aasta esimesel poolel oli kõigi VIGi ettevõtete (sh Seesami) brutopreemiate kogusumma kokku ligikaudu 229 miljonit eurot.

Baltikumi turu eest vastutav Vienna Insurance Groupi juhtkonna liige Franz Fuchs ütles pressiteate vahendusel, et VIG järgib erinevate brändide ja kohaliku äriüksuse strateegiaid. "Seega jätkab Seesam tegevust Andri Püvi juhtimisel," selgitas Fuchs.1991. aastal asutatud Seesamist sai 2006. aastal osa OP Financial Groupist. Seesamil on Balti riikides 23 müügiesindust ja üle 180 000 kliendi, kellest eraisikud moodustavad 85%. Tehing ei mõjuta Seesami klientide kindlustuslepinguid ega nende tingimusi. Lähikuudel viiakse läbi muudatused Seesami logo kujunduses. Ettevõte teeb üksikasjad teatavaks hiljem.Seesam kogus 2017. aastal kindlustusmakseid ligikaudu 65 miljonit eurot, mida on 9,3% enam kui eelneval aastal. 2017. aastal oli Balti riikide kahjukindlustuse turuosa ligikaudu 5,3%. Seesamil on Baltikumis 342 töötajat, kellest 154 töötab Eestis, 86 Lätis ja 102 Leedus.Vienna Insurance Group on kindlustusepakkuja nii Austria kui ka Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel. Kontserni moodustavad ligikaudu 50 ettevõtet 25 riigis. VIGis töötab üle 25 000 inimese. 12. oktoobril toimub Äripäeva Kindlustuskonverents 2018: kaitse oma äri. Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474