Statistika: Uute eluasemelaenude intressimäär püsib väga madalana

Uute eluasemelaenude intressimäär oli septembris Eesti Panga andmetel 2,54%. See on mõnevõrra vähem kui augustikuine intressimäär 2,60%. 20-...30-aastaste eluasemelaenude intressimäär on turu keskmisest pisut madalamal. See oli septembris 2,21%.

Negatiivne 6 kuu euribor hetkel eluasemelaenude intressimäära ei mõjuta, sest allpool nulli olevat euribori intressimarginaalile ei liideta. Nii antakse tänaseid eluasemelaene välja ainult riskimarginaali baasilt.

6 kuu euribor, mis on tavapärane baasintressimäär, oli septembri keskmisena -0,268%. Ses suurusjärgus on euribor olnud kogu käesoleva 2018. aasta.

Tähelepanu väärib veel, et tarbijahinnaindeks on meil olnud pea viimased kaks aastat 3-4% juures. Sellest pool või isegi enam protsendupunkti allajääb eluasemelaenude intressimäär tähenda, et laenuvõtjad saavad juba ligi kaks aastat laenu negatiivse reaalse intressimääraga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised