Tõnu Toompark • 20 november 2018

Statistika: Uute eluasemelaenude intressimäär püsib väga madalana

Foto: Pixabay

Uute eluasemelaenude intressimäär oli septembris Eesti Panga andmetel 2,54%. See on mõnevõrra vähem kui augustikuine intressimäär 2,60%. 20-...30-aastaste eluasemelaenude intressimäär on turu keskmisest pisut madalamal. See oli septembris 2,21%.

Negatiivne 6 kuu euribor hetkel eluasemelaenude intressimäära ei mõjuta, sest allpool nulli olevat euribori intressimarginaalile ei liideta. Nii antakse tänaseid eluasemelaene välja ainult riskimarginaali baasilt.

6 kuu euribor, mis on tavapärane baasintressimäär, oli septembri keskmisena -0,268%. Ses suurusjärgus on euribor olnud kogu käesoleva 2018. aasta.

Tähelepanu väärib veel, et tarbijahinnaindeks on meil olnud pea viimased kaks aastat 3-4% juures. Sellest pool või isegi enam protsendupunkti allajääb eluasemelaenude intressimäär tähenda, et laenuvõtjad saavad juba ligi kaks aastat laenu negatiivse reaalse intressimääraga.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806