Autor: Tõnu Toompark • 20. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Uute eluasemelaenude intressimäär püsib väga madalana

Foto: Pixabay
Uute eluasemelaenude intressimäär oli septembris Eesti Panga andmetel 2,54%. See on mõnevõrra vähem kui augustikuine intressimäär 2,60%. 20-...30-aastaste eluasemelaenude intressimäär on turu keskmisest pisut madalamal. See oli septembris 2,21%.

Negatiivne 6 kuu euribor hetkel eluasemelaenude intressimäära ei mõjuta, sest allpool nulli olevat euribori intressimarginaalile ei liideta. Nii antakse tänaseid eluasemelaene välja ainult riskimarginaali baasilt.

6 kuu euribor, mis on tavapärane baasintressimäär, oli septembri keskmisena -0,268%. Ses suurusjärgus on euribor olnud kogu käesoleva 2018. aasta.

Tähelepanu väärib veel, et tarbijahinnaindeks on meil olnud pea viimased kaks aastat 3-4% juures. Sellest pool või isegi enam protsendupunkti allajääb eluasemelaenude intressimäär tähenda, et laenuvõtjad saavad juba ligi kaks aastat laenu negatiivse reaalse intressimääraga.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474