Autor: Tõnu Toompark • 27. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Eluasemelaenude käibekasv võttis hoo maha

Foto: Pixabay
2018 III kvartali jooksul andsid Eestis tegutsevad pangad Eesti panga andmetel uusi eluasemelaene välja 435,3 miljoni euro väärtuses. Aastataguse ajaga võrreldes kasvas laenude väljastamine väga napi 2,3% võrra.

Madal uute laenude käibe kasvumäär on tingitud tagasilöögist eelkõige korteritehingute arvus. 2018 III korteritehingute arv Tallinnas kui suurimas ja kallimate hindadega turu piirkonnas vähenes aastataguse ajaga võrreldes 7,8%.

Aeglaselt, kuid siiski kasvav laenukäive viis järjekordse rekordini eluasemelaenude jäägis. 2018 III kvartali lõpu seisuga oli tagasimaksmisel olevate eluasemelaenude jääk 7450 miljonit eurot.

Aastatagusest ajast on see 6,8% enam. Vähene laenukäibe kasv võttis laenu jäägi kasvul pisut tempot maha. Siiski on 6,8% jäägi suurenemine pigem kiire.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474