Autor: Sandra Malvik • 11. detsember 2018

Kinnisvarapööre tuleb juba veebruaris!

Äripäeva 6. kinnisvarakonverents Kinnisvarapööre toob kokku valdkonna esindajad, annab ülevaate turul toimuvast, jagab kogemusi ning kasulikke näpunäiteid, toob kuulajateni tulevikuperspektiivid.

Tempokas ühiskondlik areng toob paratamatult kaasa ka pöördelisi muutusi kinnisvaramaastikul: ühelt poolt pärsib arengut ammendumise piirile jõudnud ehitusvõimsus, teisalt kerkivad esile uued ja senitundmatud ärimudelid ning lahendused. Sellest ka konverentsi pealkiri Kinnisvarapööre.

Konverentsi programm on jagatud kolme teemavaldkonda. Päeva alguses kajastatakse ettearvamatut turuolukorda. Ärikinnisvara analüüsist räägib Luminori suurklientide osakonna juht Peter S. Treialt ning elukondlikust tuleb kõnelema Uus Maa Kinnisvara analüütik Igor Habal.

Edasi liigume arendaja ja ehitaja vaheliste juriidiliste suhete juurde, kuna KPMG uuringu põhjal valmib vaid kolmandik ehitistest tähtaegselt ja püsib eelarves. Arendaja-ehitaja suhtekaridest räägib vandeadvokaat Kristjan Tamm, kes on spetsialiseerunud peamiselt kinnisvara- ja ehitusõigusele.

Kinnisvarakonverentsil ei saa üle ega ümber kinnisvarabüroodest. Ettevõtete hea seis on sektori stabiilse kasvufaasi olukorras ootuspärane, ent tihedat konkurentsi kinnisvarabüroode vahel pingestavad uued tulijad, kes valdavalt väikese mahuga ettevõtete seas üritavad kaarte laiali jagada. Kas tegemist on turu loomuliku korrastumise või elu ja surma peale käiva heitlusega? Vastuse annab meile konverentsil LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing.

Pärast lõunasööki autasustatakse Äripäeva TOP kinnisvaraettevõtteid- ja büroosid. Edu saladustest räägib Kinnisvaraettevõtete TOP-i võitja.

Päeva teises pooles kuulete kolmikettekandeid. Esimene teema on Tallinna mereääre muutuv nägu, mida nähakse paeluva ja mitmekülgse linnaruumina, kuhu ka niisama minna ja seal pikemalt viibida. Sõna saavad Porto Franco OÜ juhatuse liige Rauno Teder, Tallinna Sadama arendusosakonna juhataja Hele-Mai Metsal ja Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd „miniettekannete“ näol, nimelt igal asjaosalisel on 15 minutit, et enda nägemust antud teemal kirjeldada.

Kolmikettekannete blokke on kaks! Teise kuuma teemana võtame ette kaubanduskeskuste facelifti. Ostuparadiisidest on saamas minilinnakud. Inimesed hindavad aina enam mugavust ning soovivad, et kõik oleks käe-jala juures. Enam ei soovita ekstra aega kulutada liikumaks linnade äärde ostukeskustesse. Pelgalt meelelahutuse pakkumisest ei piisa, tulevikus arenevad ostukeskused laiapõhjalisteks platvormideks, kus koos nii elukondlik– kui ka ärikinnisvara, moodustades omaette terviklikke linnakuid. Kaubanduskeskuste arengust räägivad Citycon Eesti kaubanduskeskuste juht Helen Metsvaht, Tartu Lõunakeskuse üürisuhete juht Marju Jeedas ning T1 Mall of Tallinn arendaja, Pro Kapital juhatuse liige Allan Remmelkoor.

Pärast kohvipausi on Äripäeval varuks üllatusesineja, millest me, arusaadavatel põhjustel, praegu rohkem teada ei anna

Päeva kolmandas osas astuvad esinejad üles kahekaupa - programmis on paarisettekanded, kus kumbki esineja peab 15-minuti jooksul kõige olulisema publikuni tooma. Esimesena võtame kõne alla kinnisvara veebimüügi. Üks ettekande tegijatest on mikrokorterite arendamisele spetsialiseerunud Scandium Kinnisvara, kes avas septembris oma veebipoe, kus saab ostukorvi lisada meelepärased korterid ja broneeringu läbi maksekeskuse turvaliselt kinnitada. Võidujooksust veebi tuleb rääkima Scandium Kinnisvara arendusjuht ja partner Kalle Aron, teine esineja on kinnitamisel.

Päeva lõpetame jagamismajandusega, mis on trügimas kinnisvaraärisse. Tunnikaupa multifunktsionaalse ruumi väljaüürimine lubab teenida investoritele ühe ruutmeetri kohta tublisti kasumit, kinnitab firma ärimudelit Focus Space'i esindaja Kira Reiman. Technopolis Ülemiste juhatus esimehe Gert Jostovi sõnul näitavad kümned maailmas läbi viidud töökeskkonnaalased uuringud, et lähiaastatel muutub oluliselt viis, kuidas kontorites tööd tehakse. Töötajad soovivad enam ise otsustada kuidas, kus ja millal nad tööd teevad: oodata on traditsiooniliste büroode kadu ja ühistöökontorite buumi. Sõna saavad valdkonna spetsialistid Focus Space’i esindaja Kira Reiman ja Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.

Ole varajane ning saad soodsamalt! Registreeru Äripäeva Kinnisvarakonverentsile soodushinnaga kuni 20.12 SIIN.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474