Autor: Kristi Kool • 14. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuula: kuidas elab äärelinna korteriturg?

Tallinna äärelinna korteriturg on aktiivne nii uusarenduste kui vanema kinnisvara müügi osas, tõdesid Uus Maa kinnisvarabüroo maaklerid Ave Klaser ja Egon Juhanson Äripäeva raadio „Uus Maa kinnisvarasaates“.

Uus Maa Kinnisvarabüroo maaklerid Egon Juhanson ja Ave Klaser
Foto: Äripäev

„Kui vaatame uusarenduste turgu, siis selle laojääk on kesklinnas palju suurem. Äärelinnas müüvad uued hooned jätkuvalt väga hästi ja korterid ostetakse ära paberi pealt enne maja valmimist“ kommenteeris turu aktiivsust Uus Maa kinnisvarabüroo maakler Egon Juhanson.

„Pereinimene vaatab kodu kesklinnast eemale, tema jaoks pole kesklinn prioriteet," lisas Ave Klaser, "Seal pole võimalik last õue lubada ja koera jalutada. Oleme jõudnud aega, kus kolitakse linnasüdamest välja rohelisemasse piirkonda, olgu siis juba päris Harjumaale või linnaserva.“ Klaseri sõnul on näha teatavat väljarännet isegi populaarsest Kalamajast, mis viimasel ajal maju täis ehitatud.

Mõlemad maaklerid kinnitasid, et äärelinna kodu otsiv klient on sageli hinnatundlik. „Uue maja puhul on näha, et kui samas piirkonnas valmib odavamate müügihindadega kortermaja, eelistab ostja tihti soodsamat. Isegi kui ehitaja maine pole päris laitmatu või hoone energiaklass teisest uusarendusest madalam,“ nentis Klaser. Uusarendusse otsivad tema sõnul kodu need, kes tahavad senisest vanast paneelmajast paremasse elukeskkonda, kuid on ka noori, kes soovivad juba esimese kodu soetada kaasaegsesse majja, kus kõrvalkulud väiksemad.

Juhanson lisas, et uusarenduste eelistamisel on oluline argument parkimiskoht. „Nõukogude ajal ehitatud kortermajade juures pole autode jaoks ruumi, samal ajal kui tänapäeval ilma parkimisvõimaluseta arendusi naljalt enam ei rajatagi,“ ütles ta.

Mis toimub järelturul ja milliseid piirkondi elamiseks eelistatakse, kuula juba saatest.

Saatejuht on Kristi Kool

Saadet toetab Uus Maa

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474