Autor: kinnisvarauudised.ee • 16. jaanuar 2019

Peetri elanikud kardavad pargist ilma jääda

Rae vallavalitsus algatas detsembris Peetri alevikusse plaanitud pargiala detailplaneeringu muudatuse, mis suurendaks sinna ehitada lubatud tervisekeskuse pindala pea seitse korda. Kohalikud kardavad, et kauaoodatud parki ei tule, vallavanema sõnul on see aga alusetu hirm.
Kavandatava pargi territoorium Peetris
Autor: Liis Treimann

Teema algatas Peetri elanike Facebooki grupis emotsionaalse postitusega kohalik elanik Veronika Nikolenko-Saar. "Tere naabrid! Ei saanud nüüd 2 ööd magada, teemaks meie Peetri park. Olen kohutavalt stressis, kuidas saab pargi asemel vaikselt teha uue detailplaneeringu ja panna sinna ärikeskuse üldpinnaga 2000 ruutmeetrit ja parkla 80 autole?" kirjutas Nikolenko-Saar.

Valla kinnitusel keskus ja park üksteist ei välista ning vald soovib ehitusõigust muuta vaid ühel pargialaks kavandatud kinnistutest. Vallavanem Mart Võrklaev selgitas, et kui 2012. aastal tolle krundi detailplaneering kehtestati, ei nähtud tervisekeskuse ehitusmahu vajadust lihtsalt ette.

Tema sõnul korraldab vald 31. jaanuaril pargiala projekti esmaste eskiiside tutvustamise. Loe lähemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474