Peetri elanikud kardavad pargist ilma jääda

Rae vallavalitsus algatas detsembris Peetri alevikusse plaanitud pargiala detailplaneeringu muudatuse, mis suurendaks sinna ehitada lubatud tervisekeskuse pindala pea seitse korda. Kohalikud kardavad, et kauaoodatud parki ei tule, vallavanema sõnul on see aga alusetu hirm.

Kavandatava pargi territoorium Peetris  Foto: Liis Treimann

Teema algatas Peetri elanike Facebooki grupis emotsionaalse postitusega kohalik elanik Veronika Nikolenko-Saar. "Tere naabrid! Ei saanud nüüd 2 ööd magada, teemaks meie Peetri park. Olen kohutavalt stressis, kuidas saab pargi asemel vaikselt teha uue detailplaneeringu ja panna sinna ärikeskuse üldpinnaga 2000 ruutmeetrit ja parkla 80 autole?" kirjutas Nikolenko-Saar.

Valla kinnitusel keskus ja park üksteist ei välista ning vald soovib ehitusõigust muuta vaid ühel pargialaks kavandatud kinnistutest. Vallavanem Mart Võrklaev selgitas, et kui 2012. aastal tolle krundi detailplaneering kehtestati, ei nähtud tervisekeskuse ehitusmahu vajadust lihtsalt ette.

Tema sõnul korraldab vald 31. jaanuaril pargiala projekti esmaste eskiiside tutvustamise. Loe lähemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806