Autor: kinnisvarauudised.ee • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peetri elanikud kardavad pargist ilma jääda

Rae vallavalitsus algatas detsembris Peetri alevikusse plaanitud pargiala detailplaneeringu muudatuse, mis suurendaks sinna ehitada lubatud tervisekeskuse pindala pea seitse korda. Kohalikud kardavad, et kauaoodatud parki ei tule, vallavanema sõnul on see aga alusetu hirm.
Kavandatava pargi territoorium Peetris
Foto: Liis Treimann

Teema algatas Peetri elanike Facebooki grupis emotsionaalse postitusega kohalik elanik Veronika Nikolenko-Saar. "Tere naabrid! Ei saanud nüüd 2 ööd magada, teemaks meie Peetri park. Olen kohutavalt stressis, kuidas saab pargi asemel vaikselt teha uue detailplaneeringu ja panna sinna ärikeskuse üldpinnaga 2000 ruutmeetrit ja parkla 80 autole?" kirjutas Nikolenko-Saar.

Valla kinnitusel keskus ja park üksteist ei välista ning vald soovib ehitusõigust muuta vaid ühel pargialaks kavandatud kinnistutest. Vallavanem Mart Võrklaev selgitas, et kui 2012. aastal tolle krundi detailplaneering kehtestati, ei nähtud tervisekeskuse ehitusmahu vajadust lihtsalt ette.

Tema sõnul korraldab vald 31. jaanuaril pargiala projekti esmaste eskiiside tutvustamise. Loe lähemalt Äripäevast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474