Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colonna portfell kasvas mullu 95 ärihooneni

2018. aastal lisandus investeerimisfirma Colonna ärikinnisvara portfelli neli uut büroomaja, millest kolm asuvad Tallinnas ning üks Riias. Colonna hallata on täna 95 ärihoonet, kus üüritavat pinda kokku 270 000 ruutmeetrit.
Kevadel omandas Colonna Lasnamäel asuva politseimaja
Foto: Andres Raudjalg

Eelmise aasta aprillis tegid Colonna investorid kaks ostutehingut Tallinnas. Neist esimene oli Haabersti linnaosas aadressil Meistri 22 asuv büroomaja. 2011. aastal ehitatud majas on 5500 ruutmeetrit büroopinda. Teise tehinguga osteti Lasnamäel P. Pinna tänaval asuv büroohoone, mille ruumides tegutseb Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskond. 2004. aastal valminud hoones on 4743 ruutmeetrit pinda, mille üürimiseks on sõlmitud 2003. aastal Politsei- ja Piirivalveametiga leping.

Aasta lõpus lisandus Colonna portfelli veel kaks uut ärihoonet. Valdemara 8 büroomaja asub Unesco maailmapärandi nimistusse kantud Riia ajaloolises kesklinnas ning on tuntud endise Parex panga peahoonena. Värskelt renoveeritud hoones on kokku 3900 ruutmeetrit üüritavat pinda, kus täna tegutsevad mitmed mainekad ettevõtted. Uusim täiendus Colonna büroopindade valikusse on Tallinna kesklinnas aadressil Lõkke 4 asuv ärihoone, mille peamised üürnikud on Riigi Tugiteenuste Keskus ja Kaitseväe Toetusteenuste Keskus. Lõkke 4 hoones on üle 4000 ruutmeetri üüripinda ning maja on 2018. aastal läbinud uuenduskuuri.

Ettevõtte portfelli kuulub praegu 95 ärihoonet, milles on kokku 270 000 ruutmeetrit üüritavat pinda.

Colonna tegevjuht Margus Kluge ütles, et 2019. aastal kasvab Colonna ärihoonete portfell veelgi, suurim väljakutse meie valdkonnas on leida jooksvat rahavoogu tootvaid büroomaju aktiivsetes äripiirkondades. „Kõige hoolsamalt hoiame pilku peal Tallinna, Riia ja Vilniuse ärikinnisvaraturgudel,“ lisas Kluge.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474