Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul veebiseminar uuendustest ehitisregistris

Ehitisregistri suuremad arendused on pärast ehitusloa taotluse ja muude menetluste elektrooniliseks viimist 2016. aastal varjusurma jäänud. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on registri arendamise aktiivselt käsile võtnud. Veebiseminaril tutvustab uuendusi ehitisregistritalituse juht Taavi Jakobson.

Ehitisregistri pidamise eesmärgiks on ehitatavate ja kasutatavate ehitiste kohta teabe koondamine, hoidmine ja avalikustamine. Ehituslubade taotlemisest ja kokkupuutest ehitisregistriga võivad muljeid vahetada paljud valdkonnaga kokku puutunud inimesed.

Ehitisregistri uuenduste eesmärgiks on muuta ehitisregister kasutajasõbralikumaks ning seotud protsessid kiiremaks ja läbipaistvamaks. Lisaks sellele peab süsteem toetama ehitussektori digitaliseerimist, mis on hädavajalik sektori tootlikkuse tõstmiseks vähemalt Euroopa Liidus keskmisele tasemele.

Ehitisregistritalituse juht Taavi Jakobson räägib veebiseminaril, mida oodata ehitisregistri arendustest ja millal need jõustuvad, mis on juba praegu muutunud võrreldes varasemaga ja kuidas arendused ettevõtjat ja tavakodanikku edaspidi aitavad.

"Võtame kriitikat kuulda ja muudame Ehitisregistri kõigile meeldivamaks ja kasulikumaks keskkonnaks. Üheks käivitatud projektidest on lubade ja muude menetluste keskkonna täielik ümber tegemine," lubab Taavi Jakobson.

Veebiseminar toimub 8. aprillil kell 10:00-11:30 internetis Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Enne veebiseminari saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne seminari algust veebiseminari keskkonda.

Seminari on võimalik jälgida oma arvutist töökohal, kodus või mujal Teile sobivas kohas ning selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Veebiseminari kestel on võimalik esitada ka lektorile küsimusi ja ettepanekuid.

Veebiseminar on järelvaadatav kõigile registreerunutele 3 tööpäeva jooksul peale toimumist.

Pane ennast kirja SIIN.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474