Autor: Kaspar Allik • 7. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali juht: Eesti turul on suur kasvupotentsiaal

Rohkem kui 30 aastat kinnisvaraäris tegutsenud Pro Kapitali juht Paolo Michelozzi näeb siinsel turult suurt potentsiaali ja investeerimisvõimalust.

Paolo Michelozzi T1 Mall of Tallinna ehitusel
Foto: Liis Treimann

Paolo Michelozzi juhitav kinnisvaraettevõte on jõudnud omamoodi verstapostini. Värskelt valminud kaubanduskeskus T1 Mall of Tallinn hakkab pakkuma stabiilset rahavoogu ja oodata on veel mitme arendusprojekti valmimist. See on toonud lähemale aja, kui ettevõte hakkab aktsionäridele maksma dividendi. „Ma arvan, et Eesti kinnisvaraturul, aga ka Balti riikidel laiemalt on väga hea kasvupotentsiaal, mis pole veel isegi poole peal sellest, mis ta olla võiks,“ ütles Michelozzi.

Seisukohta, et T1 Mall of Tallinn sisenes juba küllastunud kaubanduskeskuste turule, Michelozzi ei jaga. Seda põhjusel, et Tallinna kaubanduspind ei jaotu ühtlaselt üle linna. „Kui minna teistele turgudele – Itaaliasse, Inglismaale, Saksamaale – on näha, et kaubanduskeskuste hulk on võib-olla siinsega võrreldav, kuid tänavapoodide hulk on täiesti erinev,“ lausus ta.

T1 Mall of Tallinn kaubanduskeskusest laekunud renditulu teenis ettevõte neljandas kvartalis 1,3 miljonit eurot. Arvesse tuleb võtta, et kaubanduskeskus avati novembris, mis tähendab, et kvartalis on näha vähem kui kahe kuu tulemusi. „Sedalaadi uusarendused nagu T1 näitavad oma tegelikku võimekust ajaga kasvades ning esimesed kuud on vaid algus ja indikatsioon,“ märkis Michelozzi.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474