Autor: Kristi Kool • 8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuula: miks eelistada Tallinnale Harjumaad?

Uus Maa kinnisvarasaade keskendub seekord Harjumaa turule. Stuudios on Harku valla maakler Ketlin Jundas ja Saku ja Saue piirkonna maakler Meelis Paldre, kes räägivad, kui aktiivselt pealinnast väljaspool kinnisvaratehinguid tehakse.
Uus Maa Kinnisvarabüroo maaklerid Meelis Paldre ja Ketlin Jundas
Foto: Kinnisvarauudised

Mõlema maakleri kinnitusel on Harjumaa turg praegu Tallinna omast paremas seisus. Meelis Paldre sõnul näitab statistika, et võrreldes ülemöödunud aastaga langes Tallinna kinnisvaraturg möödunud aastal 2-2,2%, mis on tegelikult küll väga väikese vajumine, samas Harjumaal oli aastavõrdluses tegemist umbes 4,5%-lise tõusuga.

Paldre lisas, et turukasvu veavad eelkõige uusarendused, sest arendajad on praegusel heal ajal hakanud ehitama ka pealinnast välja. Kliente jätkub eelkõige lastega perede seas, kes on kõige rohkem huvitatud 4-toalistest korteritest.

Korterite hinnad võivad Harjumaal olla Tallinna omadega samas klassis, eriti, kui tegemist populaarsete piirkondadega nagu Peetri, Saue, Saku või Jüri. „Kui vaadata uusarendusi ja ka järelturu korterite hindu, siis Saku paneelmaja korter või maksta sama palju kui analoogne Mustamäe või Õismäe korter,“ kinnitas Paldre.

Ketlin Jundas lisas, et eramajade osas on maakonnast võimalik leida paremaid pakkumisi kui Tallinnast, seda nii kaunima looduskeskkonna kui soodsama hinna poolest. Tema sõnul kehtib laias laastus reegel, et mida kaugemale pealinnast, seda odavamaks läheb hind, ehkki erandeid tuleb ette, kus mõni pärl oodatust kõrgema hinnaga kaubaks läheb.

„Teinekord tuleb aga müüjal kannatust ning aega varuda. Maapiirkondade puhul võib minna müügiga keskmiselt aasta aega ja seda peab arvestama,“ kinnitas Jundas, kelle sõnul on linnast väljas asuva kinnisvara puhul ülioluline infrastruktuur. „Võib olla ilus maja ja väga meeldiv asukoht, aga kui ikka liikuma ei pääse, ei ole ostuhuviline pakkumisest huvitatud.“

Kuula „ Uus Maa kinnisvarasaadet“ Äripäeva uuest järelkuulamise keskkonnast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474