Kross pani Kõue mõisa müüki

Kõue mõis  Foto: Veiko Tõkman

Kõue mõisa omanik Eerik-Niiles Kross on 13. sajandist pärineva mõisakompleksi müüki pannud ja küsib selle eest 3,8 miljonit eurot, kirjutab mansionglobal.com. Krossilt endalt esialgu kommentaari saada ei õnnestunud.

Augustis kirjutas Delfi Ärileht, et mõis pannakse kinni ja töötajad saadetakse laiali. Seepeale ütles Kross, et talveperioodiks kujundatakse ärimudel ümber selliselt, et n-ö juhukliente enam näiteks restorani vastu ei võeta. Töötajate kohta märkis ta toona, et uues toitlustuskohas Tallinnas saavad soovijad tööd, viidates seega ikkagi asjaolule, et mõisas töötajaskonda vähendatakse.

Äripäeva Infopanga andmetel on Kõue Mõis OÜ-l 2017. aasta majandusaasta aruanne esitamata. Kvartaaliandmetest on näha, et töötajate arv on viimasel ajal kiiresti vähenenud – mullu teises kvartalis oli tööl 30, neljandas kvartalis aga vaid 10 inimest. Ettevõttel on ka üle 150 000 euro küündiv maksuvõlg.

Kõue Mõis OÜ juhatuses on Kross ise, tema elukaaslane Mary Jordan ning prokuristi rollis Ele Haavandi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806