Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki varakindlustus: suurimad hüvitised on seotud põlengutega

Swedbanki varakindlustusselts maksis möödunud aastal oma klientidele kokku kahjuhüvitisi summas ligi 32 miljonit eurot. Suurim hüvitis oli ligi 200 000 eurot, mis maksti välja seoses maja põlenguga.
Foto: Pixabay

Swedbanki varakindlustuse valdkonnajuhi Kristjan Ahvena sõnul on viimase aastate tõsisemad kindlustusjuhtumid tingitud tulekahjudest. „Tulekahjus saavad majad reeglina niivõrd kannatada, et need tuleb sisuliselt nullist üles ehitada. Eelmisel aastal oli 149 põlenguga seotud kindlustusjuhtumit ning suurima hüvitisena maksime kliendile välja ligi 200 000 eurot. Kuna kõigepealt süttis garaaž, hävis tulekahjus ka pere auto ning muu tehnika. Tegu oli 70ndatel ehitatuid vana puit-kivimajaga, ning esialgu oli plaan taastada maja juba olemasoleva vundamendi peale, kuid peale ehitusekspertiisi otsustati ka see uus ehitada,“ ütles Ahven.

Kodukindlustuse juhtumeid fikseeriti aasta jooksul ligi 17 000. Kokku maksti klientidele ligi 9 miljonit eurot. Enim väljamakseid tehti purunenud esemete eest. Sagedased on samuti veekahjud ning loodusnähtustest tingitud kahjud. Päevas esitatakse umbes 46 kodukindlustuse kahjuavaldust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474