Jaga lugu:

Toomas Tooli kinnisvarafirma vilistab kümnendat aastat audiitori arvamusele

Ärimees Toomas Toolile kuuluv BREM Kinnisvarahooldus OÜ raamatupidamine on juba üle aastakümne saanud audiitoritelt hävitavaid hinnanguid, kuid mingeid tagajärgi pole sellele järgnenud. Ettevõtte juht Risto Mägi aga leiab, et audiitorid ei näegi "reaalset elu".

Foto: Raul Mee

Viimase, suure hilinemisega esitatud majandusaasta aruande kohaselt oli BREM Kinnisvarahoolduse käive tunamullu 4,5 miljonit eurot ja puhaskasum veidi üle 100 000 euro. Firma tegeles muu hulgas kinnisvara, territooriumite, rajatiste jms haldamise, hooldamise ja arendamisega, samuti üürimise ja rentimisega.

Aasta lõpu seisuga oli pooleli ka kohtuvaidlus. "Hagi suurus on 134 262 eurot. Juhtkonna hinnangul hagid ettevõtte tegevusele mõju ei avalda, sest kohtuvaidlus on algatatud aegunud sündmuste suhtes," seisab aruandes.

Samas pole audiitor Roland Kaurov esitatud andmetega nõus. 2017. aasta lõpu seisuga on bilansis kajastatud nõuded ostjate vastu 2,1 miljoni euro eest. Ebatõenäoliselt laekuvate nõuete katteks aga eraldist moodustatud pole. Audiitori hinnangul peaks eraldis olema 1,4 miljoni euro suurune ning see summa tuleks kanda ka perioodi kuludesse.

Tegemist pole sugugi erandliku aastaga. Vähemalt aastast 2008 on audiitorid ühegi erandita BREMi raamatupidamisega eriarvamusele jäänud.

Ettevõtte juhatuse liige Risto Mägi leiab, aga , et audiitorite reeglid lihtsalt ei kattu reaalse eluga ettevõtluses.

Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee