Pille Ivask • 5 aprill 2019

Luminor: me ei müü eluasemelaenude portfelli

Danske Bank peab oma eluasemelaenude portfelli Eestis maha müüma ning Äripäevale laekunud vihje põhjal plaanis sama vähemalt osaliselt teha ka Luminor. Luminor eitab müügiplaane.

Foto: Andras Kralla

Danske eluasemelaenude portfell on müügis, selleks kohustas panka finantsinspektsioon. Finantsinspektsiooni viimane Eesti finantsturu ülevaade pärineb möödunud aasta juuni lõpust ning selle kohaselt oli Danske turuosa Eesti eluasemelaenude turul 7%, kahanedes võrreldes 2017. aasta lõpuga 1%.

Luminori kliendikommunikatsioonijuht Martin Kõrv kinnitas, et nende panga puhul on tegu kuulujutuga: "Eluasemelaenude müügiplaani meil ei ole."

Luminori turuosa oli eelmise aasta esimese poolaasta lõpu seisuga 15%, aasta varasemaga võrreldes 1% väiksem. Eluasemelaenude jääk Eestis oli eelmise aasta juuni lõpus 7,3 miljardit eurot. Eraisikutele väljastatud laenudest kasvaski eelmise aasta esimesel poolel enim just eluasmelaenude jääk, 215 miljoni euro võrra. Keskmine eluasemelaenude jääk kasvas poole aastaga 662 eurot, ulatudes juuni lõpuks 41 190 euroni, kirjutab finantsinspektsioon.

Kui Danskel pole portfelli müügist pääsu, siis Luminori jaoks on olemas veel üks variant. Panganduses tegutsevad inimesed on öelnud, et Luminor võib emiteerida pandikirju, mida ei saa osta pangad, vaid näiteks rahvusvahelised investorid või pensionifondid.

Millised on Luminori plaanid ja kas eluasemelaenu võtjate jaoks midagi muutub, loe Äripäevast.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806