Autor: kinnisvarauudised.ee • 23. mai 2019

Mustamäel avati uus kultuuri- ja konverentsikeskus Kaja

Täna toimus Mustamäe uue kultuuri- ja konverentsikeskuse Kaja pidulik avamine. Endise Kaja keskuse asemele kerkinud hoones paikneb ka linnaosa valitsus.
created by dji camera
Foto: Raepress

Uue kultuuri- ja konverentsikeskuse rajamine läks maksma 8,3 miljonit eurot. Uues 2-4-korruselises hoones on põrandapinda kokku umbes 4000 m2. Läbi kolme korruse ulatuvas suures 300-kohalises saalis on võimalik korraldada ka teatrietendusi ja suuremaid kontserte, lisaks on kultuurikeskuses huviringide ruumid ja bändide harjutusruum, riietus-, abi- ja tehnilised ruumid ning dekoratsioonide ladu.

Mustamäe linnaosa valitsuse asumine kultuurikeskusega ühes majas annab omakorda võimaluse saalide ristkasutuseks. Linnaosa ametnikud saavad uues keskuses kõigile tänapäeva nõuetele vastavad kontoriruumid. Projektis on arvestatud keskust külastavate lastega ning neile on hoones eraldi mängunurk.

„Amortiseerunud ja tänapäeva nõuetele mitte vastanud hoone asemele rajas uue moodsa hoone ehitushankel parima pakkumise teinud Nordlin Ehitus OÜ,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. Uue hoonekompleksi projekteerisid Infragate Eesti AS ja arhitektuuribüroo BOA OÜ, ideekavandi autorid on arhitektid Jürgen Lepper, Anto Savi ja Margus Soonets.

„Uue Kaja nurgakivi panime pidulikult paika nädalake vähem kui aasta tagasi – 1. juunil 2018,“ ütles Laats. „Seega on napilt aastaga suur, ilus ning ka küllaltki keerulise iseloomuga hoone valmis - müts maha kõigi tegijate ees!“

Laats nentis, et Mustamäel ei ole tegelikult päris kultuurikeskuseks ehitatud hoonet kunagi olnudki. „1960ndatel hoopis kinoks ehitatud vana Kaja maja oli üksnes kultuurikeskuseks kohandatud ja ei vastanud kaugeltki mitte kõigile kultuurikeskuse vajadustele,“ ütles linnaosa vanem Lauri Laats.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474