Autor: Meelis Mandel • 28. mai 2019

Viljar Arakat üllatas konkurendi suurtehing Riias

Eile saabus uudis, et teine suur ärikinnisvarafond turul, Baltic Horizon Fund, omandab Riia südalinnas kaubanduskeskuse Galerija Centrs. "Väga üllatav ja väga huvitav tehing," kommenteeris EfTEN Capitali juht Viljar Arakas Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

Autor: Andres Haabu

Baltic Horizon Fundi tehing tuletas Arakasele meelde aja, kui EfTEN ostsis Lätis 2016. aastal Domina keskuse. "Ka meie maksime selle eest 75 miljonit eurot, aga meil õnnestus saada üle kahe korra rohkem üüritud ruutmeetreid - 45 000 ruutmeetrit. Galerijas on 20 000 ruutmeetrit," märkis Arakas.

Arakase sõnul on väga hea, et Baltic Horizon Fundi ja EfTENi strateegia on piisavalt erinev, et investoritel on hea kahe fondi vahel valida. "Ja kui soovi on, siis riske hajutada," ütles ta.

Arakase sõnul on väga huvitav Lätis hiljuti avatud Akropole kaubanduskeskus. Arakas rääkis, et kui Tallinnas avati T1, siis see ei avaldanud olemasolevatele keskustele eriti suurt mõju. "Esimesed külastajad võib-olla olid ka pettunud, et kauplusi oli vähe avatud ja ehitus justkui natuke visuaalselt pooleli. Ma soovitan kõigil, kes Riiga lähevad, käia ära Akropoles. Ma ütlen ausalt, ma olen professionaalses mõttes kade," ütles Arakas.

Loe pikemat uudist ja kuula intervjuud Viljar Arakaga alates 26. minutist

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474