Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. mai 2019

Mapri Ehitus paneb püsti 5 miljonilise logistikakeskuse

Transpordi- ja logistikaettevõte ACE Logistics saab 2020. aasta alguses Rae valda Lehmja külla uue, praegusest 2,5 korda suurema logistikakeskuse. Üle 6000 ruutmeetrise lao- ja terminalihoone koos kontoripinnaga ehitab Mapri Ehitus.
Diagonaalselt ning omavahel paralleelselt paiknevad päikesevarjestuse lamellid hoone fassaadil aitavad kaasa energiatõhususe tõstmisele.

ACE Logistics Grupi tegevjuht Andres Matkur ütleb, et Tallinna Lennujaama juurest, kus on tegutsetud nüüdseks juba 20 aastat, paneb ettevõtte Rae valda kolima ruumipuudus ja vajadus laieneda. Uus hoone on projekteeritud ettevõtte kasvavatest vajadustest lähtuvalt.

“Meie uus logistikakeskus saab olema 2,5 korda suurem, saame kindluse, et tuleme toime tänasega võrreldes vähemalt viis korda suuremate kaubamahtudega. Täna ei ole meil piisavalt üheaegseid laadimisvõimalusi, laadimissildade arv on piiratud, veokitega on seetõttu raskevõitu opereerida. See kõik tähendab omakorda ebaefektiivseid tööprotsesse, mida saab uue hoone lahendustega oluliselt parandada,” räägib Andres Matkur.

Mapri Ehituse tegevjuhi Tarmo Roosi sõnul on objekti maht keskmisest suurem, keerulised töölõigud on seotud keldrisse rajatava 550-kuuupmeetrise tuletõrjevee mahutiga ja büroo fassaadi erilahendustega. „Meie eesmärk on ette antud lühikese ajaga panna püsti kvaliteetne ehitis. See eeldab tööprotsesside head planeerimist ja meeskonna head koostööd alates projekteerimisest lõpetades kasutusloa väljastamisega.”

Uue hoone fassaadil kasutatakse liigendatud klaaspindasid. Peasissepääsu klaaspinna ees on diagonaalselt ning omavahel paralleelselt paiknevad päikesevarjestuse lamellid, mis teevad hoone eripäraseks ning aitavad kaasa energiatõhususe tõstmisele. Büroo osa fassaadile ja katusele tulevad hoone energiatõhusust tõstvad päikesepaneelid.

Kolmekorruselise hoone ehitust finantseerib SEB pank, kogu investeeringu suurus on 5 miljonit eurot. Krunt on soetatud varuga, et saaks vajadusel veel 4000 ruutmeetri jagu juurde ehitada.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474