Autor: Kaspar Allik • 28. juuni 2019

Tallinna Kaubamaja vana hoone lammutatakse

Mulluse aasta kümnendi suurima käibega lõpetanud Tallinna Kaubamaja Grupp kasvab juhi Raul Puusepa sõnul jõudsalt edasi. "Me oleme jätkuvalt ikkagi kasvutsüklis," nentis ta. Ideid ja plaane on juhi sõnul rohkem, kui teostada jõuab.

Autor: Andres Haabu

Üks neist plaanidest on uue kaubamaja ehitus, mille algus ning rahastamisviis veel selge pole, küll aga on võetud eesmärgiks, et dividend jääks puutumata. „Päris konkreetselt rääkida summadest, investeeringutest, tasuvusest ja ajagraafikutest on praegu veel vara,“ rääkis Puusepp intervjuus Äripäevale. „Teadupärast oleme teinud koostöös Tallinna linna ja Eesti Arhitektide Liiduga rahvusvahelise arhitektuurikonkursi ja valinud välja nii arhitektuurselt kui ka funktsionaalselt parima lahenduse. Nüüd käib selle lahenduse projekteerimine ja parimate logistiliste lahenduste ja liiklusskeemide väljatöötamine.“

Millal saab edasi minna ja kui palju see investeeringuid vajab ning kuidas seda finantseeritakse, sellest on Puusepe sõnul praegu vara rääkida. „Sellist asja saab teha ütleme üks kord saja aasta jooksul ja tuleb püüda leida parim lahendus. Mitte kiirus pole oluline, vaid tulemus,“ kinnitas ta.

Mis puutub kauplemise katkemise riski, siis siin on tema sõnul selge lahendus: „Kauplemise katkestus on minimaalne. Tegelikult ikkagi lammutatakse vana ja ehitatakse täiesti uus hoone. Ja seda tehakse etapiviisiliselt. Kõigepealt läheb lammutuse alla nii-öelda B-korpus ja MSI kontorimaja, mis on ehitatud aastal 1974, ja sellele mahule ehitatakse uus maja püsti. Alles siis minnakse 1960. aastal ehitatud A maja kallale. Ja samal ajal B majas juba kauplemine käib. Samuti oleme väga olulises osas kaubamajaga Viru keskuses. Kauplemise katkestus meie plaanide järele on pigem ümberkorralduste ja kolimise ajaks, mitte ehitusaastateks.“

Loe pikemat intervjuud siit

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474