Kesklinna restorani ähvardab lammutamine

Argentiina restorani hoone Tallinnas Pärnu maanteel võib kaduda.  Foto: Liis Treimann

Tallinnas Pärnu maantee 37 asuvas majas Argentiina restoran valmistub uste sulgemiseks, sest 20. sajandi alguses ehitatud maja võib asenduda uusarendusega, nagu kinnitas Äripäevale maja omanikettevõtte Planetplus OÜ juhatuse liige Eveken Valmann.

Restoranipidaja Ego Riener ei ole ehituse ja lammutamise vastu protestima hakanud. "Kui linn on otsustanud, et see maja jääb ette tee-ehitusele ja omanik on sellega päri, siis ma arvan, et see ei ole minu koht streikida."

Üle saja aasta vanune ehitis ei ole muinsuskaitse all, seega ei ole võimalust ehitust takistada. "Ju siis polnud vaja seda maja kaitsta," lisas Riener. Küll aga on arheoloogiliste kaevamiste käigus leitud maja ümbruses Tallinna vanim, 2500 aasta vanune matusepaik. Arheoloogilised kaevamised on üks põhjuseid, miks ehitus edasi lükkub. Samuti seisab ees veel dokumentide korda saamine, ütles Valmann.

Endise linna peaarhitekt-ameti juhataja asetäitja Endrik Männi sõnul ehitatakse krundile multifunktsionaalne büroohoone, nagu Pärnu mnt 31 valmiv Das Haus. Loe edasi Äripäevast.

Maja ise küll muinsuskaitse alla ei kuulu, küll aga on arheoloogiliste kaevamiste käigus leitud selle ümbruses Tallinna vanim, 2500 aasta vanune matus  Foto: Liis Treimann
Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806