Autor: Anu Lill • 11. juuli 2019

Ka 45-aastane võib saada pikaaegset kodulaenu

Nii LHVs kui ka SEBs saab maksimaalse pikkusega ehk 30aastast kodulaenu võtta kuni 45aastane inimene, sest laen peab olema tagasi makstud inimese 75. eluaastaks. Swedbankis tuleb laen tagasi maksta enne pensionile minekut.
Foto: Liis Treimann

LHV jaepanganduse finantseerimise juht Marko Kiisa sõnul usub LHV, et eestlaste eluiga tulevikus pikeneb ja majanduslik heaolu paraneb, mis annabki võimaluse taotleda maksimaalset kodulaenu ka üle neljakümnestel inimestele. Swedbank pole oma vanusepiirangut alandanud. Swedbanki infotelefonis vastati, et laen tuleb tagasi maksta enne pensionile minekut. Hinnanguliselt saab siis 35aastane inimene veel 30aastast laenu võtta, kui ta 65aastaselt pensionile läheb.

Et pangale meeldida ja saada madala intressiga kodulaenu, tuleb hoida au sees finantsdistsipliini, korrektsust arvete tasumisel ning võimekust regulaarselt säästa. "Konto väljavõte paljastab finantskäitumise," ütles Marko Kiisa. Konto ja kaartide väljavõtetest on näha kõik, mille peale inimene kulutab. Panga poole pole vaja samme seada neil, kes kasiinodes raha maha mängivad või kellel kiirlaenud kaela võetud. Samuti näeb sealt kohtutäiturite debiteeritavaid summasid, mis annavad signaali, et inimene on lasknud mingil oma kohustusel pikaaegselt miinusesse minna nii et võlg on kohtu kaudu sisse nõutud.

Kuidas pangale meeldida ja kellele laenu ei anta, loe Äripäevast!

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474