Autor: Äripäev • 26. juuli 2019

Solaris paisutas kasumit

Eesti tantsija Mari Mägi kõnnib Solaris keskuse seina mööda alla.
Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix
Tallinna kesklinnas asuv kaubanduskeskus Solaris teenis eelmisel aastal 8,32 miljoni eurose käibe juures 5,93 miljonit eurot tegevuskasumit.

Aasta varasemaga võrreldes kasvas ettevõtte müügitulu 3,90% ja tegevuskasumi rentaablus oli 71,30% (aastaga kasvas 39,08 protsendipunkti). 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 8,01 miljonit ja tegevuskasum 2,58 miljonit eurot.

Solaris Keskus ASi rentnikeks on kontserdimaja, kinod, spordiklubi, mitmeid kohvikud ja restoranid, parkla, supermarket, bürood ning erinevad kauplused. Ettevõte kirjutab majandusaasta aruandes, et erinevate rentnike kombinatsioon teeb Solarisest kõige mitmekülgsema keskuse Eestis. "Uute potentsiaalsete rentnike soov Solaris keskuses pinda rentida ja praeguste rentnike huvi lepingut pikendada näitab selgelt, et maja populaarsus pole aastatega vähenenud," seisab aruandes.

Ettevõtte omanik on Solaris Holding B.V. VRE, tegikuks kasusaajaks on märgitud ettevõtja Emil Ingemar Haraldsson. Ettevõtte juhtkonnas on Jaanus-Janek Juss ja Karl-Rauno Miljand.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474