Autor: kinnisvarauudised.ee • 27. august 2019

Hooldusfirmad loodavad abi koristusrobotitelt

Äripäeva Infopanga koostatud kinnisvarahalduse ja -hoolduse III kvartali raportist joonistuvad taas kõige selgemini välja probleemid tööjõuga. Osaliselt loodetakse seda leevendada koristusrobotite toel.
Foto: unsplash

Kinnisvarahalduse ja –hoolduse III kvartali raportis osalenud valdkonna ettevõtete juhid nimetavad oma tegevusala enim mõjutavate riskidena eelkõige tööjõu puudust, selle toob välja 75% vastanutest. Ülejäänud riskidena tuuakse välja turu üldine olukord, finantssektor, poliitika ja seadusandlus.

Tegevusala enim mõjutavate tehnoloogiate osas vastavad juhid kõige sagedamini, et ei oska vastata. Ent teisel kohal on koristusrobotid. Ilmselt loodetakse just neist ka teatud leevendust valdkonna krooniliseks hädaks muutuda ähvardavale tööjõupuudusele, järeldab raport.

Kinnisvara hooldus- ja haldussektor annab Eestis tööd 1,4 protsendile tööga hõivatutes. Seejuures on töötajate hulk aastataguse ajaga võrreldes 3,3 protsenti kasvanud.

TELLI HALDUS- JA HOOLDUSFIRMADE KVARTALIRAPORT SIIT

Valdkonna aasta trendiraportisse on kaasatud ettevõtted, mille aastane müügitulu ületab vaatlusaluses ajavahemikus 100 000 euro piiri.

Raport analüüsib ettevõtete viimase kvartali majandusnäitajaid, mille põhjal on välja toodud valdkonna arengutrendid ja ettevõtete pingeread. Veel leiab raportist uuemad finantsandmed, eksperdi kommentaari valdkonna hetkeseisule, valdkonna trendid, ettevõtete reitingud ja prognoosid tulevikuks.

Kinnisvarahooldajate raport ilmub 4 korda aastas. Lisaks ilmub sügisel aastaraport, mis tugineb analüüsis majandusaasta aruannete andmetele.

Ärikinnisvara Halduse konverents toimub 10.10.2019, vaata kava ja pane ennast kirja SIIN. Konverentsil toimub ka Äripäeva kinnisvara halduse ja hoolduse TOPi autasustamine.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474