Autor: Tõnu Toompark • 3. september 2019

Statistika: 76% valminud eluruumidest asub Harju maakonnas

2019 II kvartalis sai Eestis kasutusloa ehk valmis 1926 eluruumi. See on selle kümnendi kõrgeim näitaja. Valminud eluruumide pindala oli 166 600 ruutmeetrit. Keskmine valminud eluruumi pindala oli 86,5 ruutmeetrit.
Foto: kinnisvarauudised.ee

Aastataguse ajaga võrreldes suurenes valminud eluruumide arv 10% ja nende pindala 7%. Pindalast suurem eluruumide arvu juurdekasv tähendab, et valminud eluruumid olid eelmisest aastast väiksema pindalaga. See viitab, et valminud eluruumide seas oli suurem osakaal korteritel ja väiksem ridaelamukorteritel või ühepereelamutel.

Harjumaal kui elamispindade ehitamise-arendamise peamises piirkonnas valminud eluruumide arv oli 2019 II kvartalis 1455. See on 76% kogu Eesti mahust. Harjumaa eluruumide valmimine suurenes aastaga 6%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474