Autor: kinnisvarauudised.ee • 25. september 2019

Annelinnas avati uus kaasaegne tervisekeskus

Annelinnas, kus elab ligi kolmandik tartlastest, avati uudse Tartu Tervisekeskuse kompleksi esimene hoone, mille eesmärgiks on pakkuda erinevaid tervisteenuseid kompaktselt ning klientide vajadustest lähtuvalt. Tervisekeskust ehitab Mapri Ehitus ning arendajaks on Anne Medical.
Foto: Mapri Ehitus

Hoone maksumuseks kujunes 2,6 miljonit eurot, veidi üle 1 miljoni sellest rahastas Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Mõisavahe 34b aadressil asuvas Annelinna esmatasandi tervisekeskuses alustavad alates oktoobri algusest tööd 9 perearsti ning 18 pereõde, kelle nimistusse kuulub kokku ligikaudu 15550 patsienti. Lisaks sellele on vastavatud keskuses perearstidega samas hoones BENU apteek, optikapood ja silmaarst, SYNLAB verevõtulabor, beebide ja laste füsioteraapiaga tegelev Babysport, logopeed, ämmaemand, psühholoogiline nõustamine, psühhiaater, laste reumatoloog/pediaater, jalaravi kabinet ning ortopeediliste abivahendite pakkuja. Kokku on esmatasandi tervisekeskuses 2000 m2 netopinda, mille sisse kuulub ka esimesel korrusel paiknev beebide ujutamiseks mõeldud spetsiaalne bassein, mis on Tartus unikaalne.

Aasta lõpus valmib ka kompleksi teine 6013 m2 suurune hoone, kuhu saavad ruumid hambaravi, röntgen, psühhiaatria- ja psühholoogiakeskus ning füsioteraapia. Hooneid hakkab omavahel ühendama teisel korrusel paiknev galerii.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos kinnitab, et ehitusfirmale pakkusid selle projekti puhul põnevust tervisekeskuse kangasfassaadi ehitamine ja beebide basseini rajamine, kumbki neist ei ole meie inseneridele igapäevane lahendus. „Tervisekeskus on tänapäevaselt liginullenergiahoone ja see tähendab, et Tartu Annelinnas on juures üks energiatõhusate, taastuvenergia lahendustega tehniliselt mõistlikult ehitatud hoone,” ütles ta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474