Tõnu Toompark • 8 oktoober 2019

2019 III kvartali korteritehingute arv tugevas tõusus

2019 III kvartalis tehti Eestis maa-ameti andmetel 6119 korteritehingut. Tallinna korteritehingute arv oli samal ajal 2436. Aastataguse ajaga võrreldes näitab korteritehingute arv tugevat tõusu. Kogu Eesti korteritehingute arv on eelmisest aastast 11,6% kõrgemal.

Foto: Pixabay

Alates 2018 III kvartalist nägime Tallinnas järjest neli kvartalit korteritehingute arvu langust keskmiselt 6,4%. Tänavu 2019 III kvartalis on Tallinna tehingute arv aastasest langusest pöördunud tugevasse tõusu olles enam-vähem samas suurusjärgus, mis kogu Eestis keskmisena ehk 11,7%.

Tavapäraselt on kogu Eesti korteritehingute arvu suunanäitaja olnud just Tallinn. Alates 2018. aasta poole pealt on Tallinna tehingute arvu langus olnud languses, väljaspool Tallinnat samaväärses tõusus. Summaarsena on see kogu Eesti vaates andnu stabiilse tehingute arvu. Nüüd, kus Tallinna tehingute arv on taas hakanud kasvama, näeme kogu Eestis tugevat tõusu.

Arvestades, et majanduses ei ole toimunud midagi, mis peaks elamispindade turule suurt hoogu juurde andma, võib arvata, et 2019 III kvartali tehingute arvu märgatav tõus on pigem ajutine asjade kokkulangemine, kus saatuse tahtel sattus lühikesele perioodile tavatust rohkem tehinguid.

Seetõttu ei tasuks end ehmatada lasta, kui peatselt näeme tehingute arvus mõningat tagasiminekut. Siiski on nii Eesti kui Tallinna tehingute arv pigem kõrgel ehk ajaloolisest keskmisest ülevalpool.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806