Autor: kinnisvarauudised.ee • 24. oktoober 2019

Rae vald müüs Ikeale kinnistu 2 miljoni eest

Rae vallavolikogult rohelise tule saanud tehing, otsustuskorras maa müügiks Rootsi mööblikontsernile IKEA-le sai notariaalselt kinnitatud. Ühtlasi avaldas Rae vallavalitsus oma kodulehel kaks pakkumist kinnistute võõrandamiseks enampakkumise korras, millest üks paikneb rajatava IKEA poe vahetus naabruses.
Siia kerkib IKEA! Põlluvälja kinnistu õhust kevadel, kui õitses raps.
Foto: Rae vallavalitsus

Hiljuti Rae valla juhtimise üle võtnud vallavanem Madis Sarik usub, et järgmisedki müüdavad krundid on atraktiivsed ja meelitavad ligi mitmeid huvilisi. „Ikea taolise suurtegija tulek kasvatab nii meie kui ka ümbruskonna inimeste maa väärtust ja tekitab huvi teisteski ettevõtetes. Kõige suurem pluss on muidugi Rae valla logistiliselt soodne asupaik, mis oli atraktiivne ka IKEA jaoks,“ sõnas vallavanem.

Müüdavad kinnistud:

Pähklimäe tee 11 – 69 994,0 m2, alghinnaga 15 eur/m2

Õlleköögi tee 20 - 2683 m2, alghinnaga 69 300 eur

Kui IKEA-le müüdud 20,73 ha suuruse Põlluvälja kinnistu hinnaks kujunes rohkem kui 2 miljonit eurot, siis sel aastal loodetakse müüa veel vähemalt miljoni euro jagu maad. Raha on vallavanema sõnul hoogsalt areneval vallal väga vaja.

„Kõik maade müügist saadud raha suunatakse investeeringuteks. Järgmisel aastal avame uue põhikooli, mille maksumuseks kujuneb rohkem kui 19 miljonit eurot, seega müügitööd tuleb meil teha ka edaspidi. Meie väljakutse on see, et vald kasvab väga kiiresti aga uusasukate maksutulust eelarvesse laekuv summa võimaldaks täna vajaminevaid investeeringuid teha alles mitmekümne aasta pärast. Vajadus teenuste järgi aga tekib ju kohe, kui valda kolid,“ selgitas vallavanem.

Kinnistuid müüakse enampakkumise korras, mis tähenda, et ostupakkumine tuleb esitada kinnises ümbrikus Rae Vallavalitsuse vallakantseleisse 22. novembriks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474