Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. november 2019

Kaamos lisab Tallinna 10 000 ruutmeetrit äripinda

Kaamos Kinnisvara pani täna Avala ärikvartali nurgakivi paigaldamisega aluse uuele energiasäästlike büroohoonetega ärikvartalile Tallinnas. Innovaatilise ärikvartali koguinvesteering on 76 miljonit eurot ning esimene büroohoone Electra valmib juba 2020. aasta lõpuks.
Foto: Andrei Ozdoba

„Arvestades, et Eesti ettevõtluskeskkond on järjest kasvamas, siis vajatakse üha juurde ka uusi äripindasid, mis vastaksid ettevõtete kasvanud nõudmistele. Avala ärikvartal on planeeritud just klientide nõudmistest ja hoonete tulevikutrendidest lähtuvalt, et äripinnad oleksid üürnikele majanduslikult mõistlikud ning töötajatele võimalikult mugavad. Kvartalit iseloomustavad märksõnad: kesklinnale lähedus, mugav parkimine, nutikas töökeskkond, optimeeritud kulud ja keskkonnasõbralikkus,“ lausus Kaamos Kinnisvara tegevjuht Priit Uustulnd nurgakivi tseremoonial.

Tema sõnul on uue ärikvartali nurgakivi aluseks Tallinna ettevõtluskeskkonna laiendamisele, mis võiks juba olemasolevatele ettevõtetele lisaks tuua pealinna uusi kasvavaid idufirmasid ning rahvusvaheliste ettevõtete esindusi, mis vajavad n-ö klassikaliste büroolahenduste asemel nutikaid ja terviklikke töötingimusi. „Avala kvartali esimeseks ankurrentnikuks on Elektrilevi, kes koondab seni pealinnas laiali olnud kontorid kokku ning saab enda kasutusse 6000 m2 ulatuses energiasäästlikke ja nutikaid töökohtasid,“ tõi Uustulnd esile.

Avala ärikvartali arhitektuurse lahenduse on välja töötanud PIN Arhitektid.

Uustulndi sõnul on Avala kvartali oluliseks eeliseks teiste ärikvartalite kõrval kindlasti ka asukoht. „Avala võimaldab ettevõtetel luua enda kontorid kesklinna ja oluliste ühenduste lähedusse, arvestades lihtsasti ligipääsetavust nii Järvevana teelt Veerenni mahasõidu kaudu kui ka kesklinnast,“ sõnas Kaamos Kinnisvara tegevjuht, lisades, et kvartalis on ka piirkonna avaramad parkimisvõimalused: ca 850 parkimiskohta, millest osad asuvad hoonealuses garaažis.

Kaamos Kinnisvara tegevusjuht tõi esile, et Avala ärikvartalisse esimeses etapis investeeritakse 66 miljonit eurot, mis on suunatud kahe esimese büroohoone, nutika parkimismaja ja DEPO kaubanduskompleksi arendamisse.

Avala esimene büroohoone valmib 2020. aasta lõpul ning lisab Tallinnasse täiendavalt 10 000 m2 ulatuses büroopindasid, 2021. aastal tuleb samaväärselt lisa ehk kokku 21 000 m2. Lisaks on kvartalisse planeeritud ka Depo ehituskauplus, mis valmib plaanide kohaselt juba 2020. aasta suvel.

Loe pikemalt Ehitusuudistest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474