Autor: kinnisvarauudised.ee • 2. detsember 2019

Kes ehitaks valmis Muusika- ja Balletikooli?

Riigi Kinnisvara otsib rahvusvahelise hankega Tallinna Muusika- ja Balletikooli hoone ehituse peatöövõtjat. Uues koolihoones hakkavad ühe katuse all õppima Tallinna Muusikakeskkooli, Tallinna Balletikooli ja Tallinna Georg Otsa nimelise Muusikakooli õpilased.
Kauaoodatud koolihoone kerkib kunagise ühiselamuhoone asemele, mis 2018. aastal lammutati
Autor: 3+1 arhitektid

Pärnu mnt 59 aadressile rajatav kool alustab tegevust 2022. aasta 1. septembril.

Kooli asutava direktori Eero Rauna sõnul võib liialdamata öelda, et hoone ehitushanke välja kuulutamine on suur ja oluline samm lähemale uuele koolihoonele, mida Eesti muusikud ja tantsijad on pikisilmi oodanud. „Mitmete hiljutiste koolihoonete püstitamisega on ilmekalt kinnitust saanud tõdemus, kuivõrd vajaliku arengusüsti annab haridusele kaasaegne hoone. Peagi saame Tallinnasse Muusika- ja Balletikooli perega just muusika- ja tantsuhariduse otstarbeks kavandatud koolimaja. See saab olema teine kodu enamusele meie tulevastest kutselistest muusikutest ja tantsijatest, kes kindlasti väärivad Eesti rahvusvahelise identiteedi kujundajatena konkurentsivõimelisi õppe- ja töötingimusi,“ sõnas Eero Raun.

Tallinna Muusika- ja Balletikooli hanke pakkumuste esitamise tähtaeg on 20. jaanuaril 2020 kell 15.00. Hankedokumendid on leitavad riigihangete registris viitenumbriga 216929.

Uus hoone saab maailmatasemel õppe-, harjutus- ja esinemistingimused. Lisaks klassi- ja harjutusruumidele hakkab seal olema saalide kompleks, õpilaskodu, stuudio, ujula ja terrassidega sisehoov. Koolihoonesse planeeritakse umbes 700 õppekohta. Uue hoone suletud netopindala on 23 860 m², tegemist on A-energiaklassi hoonega.

Tallinna Muusika- ja Balletikooli hoone autorid on Atelier Thomas Pucher (Austria) ning 3+1 arhitektid ja T43 (sisearhitektid, Eesti). Insenerosade projekteerimise peatöövõtjaks on Novarc Group AS.

Vaata galeriid tulevasest koolihoonest. Jooniste autor on 3+1 arhitektid.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474