Autor: Tõnu Toompark • 3. detsember 2019

Eluasemelaenude käive kasvas aastaga 13,4%

2019 III kvartalis väljastasid Eestis tegutsevad pangad eluasemelaene 375 miljoni euro väärtuses. Selle tulemusena suurenes eluasemelaenude jääk 7,97 miljardi euroni.

Autor: Pixabay

Eluasemelaenude käive kasvas aastaga märkimisväärse 13,4%. Olulise laenude väljastamise mahu kasvu taga oli aastatagune madalam ja selle aasta kõrgem elamispindade tehingute arv eelkõige Tallinnas-Harjumaal, kus kinnisvara on kallim ja seega tehinguga kaasatav laenumaht suurem.

Eluasemelaenude tänavune jääk on eelmisest aastast 7,0% kõrgemal. Enam-vähem sellise tempoga on laenujääk kasvanud juba viimased poolteist aastat. 7-protsendilist laenujäägi kasvu võib pidada pigem kiireks.

Arvestades aga tööjõuturu tugevat seisu ei paista siit välja laenuturu ülekuumenemist või laenukoormuse liigset kasvu. Pigem tasub tähele panna, et laenujääk kasvab isegi aeglasemalt kui nominaalne sisemajanduse kogutoodang ehk kokkuvõtlikult üsna mõistlikus tempos.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474