Tõnu Toompark • 3 detsember 2019

Eluasemelaenude käive kasvas aastaga 13,4%

2019 III kvartalis väljastasid Eestis tegutsevad pangad eluasemelaene 375 miljoni euro väärtuses. Selle tulemusena suurenes eluasemelaenude jääk 7,97 miljardi euroni.

Foto: Pixabay

Eluasemelaenude käive kasvas aastaga märkimisväärse 13,4%. Olulise laenude väljastamise mahu kasvu taga oli aastatagune madalam ja selle aasta kõrgem elamispindade tehingute arv eelkõige Tallinnas-Harjumaal, kus kinnisvara on kallim ja seega tehinguga kaasatav laenumaht suurem.

Eluasemelaenude tänavune jääk on eelmisest aastast 7,0% kõrgemal. Enam-vähem sellise tempoga on laenujääk kasvanud juba viimased poolteist aastat. 7-protsendilist laenujäägi kasvu võib pidada pigem kiireks.

Arvestades aga tööjõuturu tugevat seisu ei paista siit välja laenuturu ülekuumenemist või laenukoormuse liigset kasvu. Pigem tasub tähele panna, et laenujääk kasvab isegi aeglasemalt kui nominaalne sisemajanduse kogutoodang ehk kokkuvõtlikult üsna mõistlikus tempos.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806