Autor: Anu Lill • 9. jaanuar 2020

LHV pensionifondid ostavad Valge Maja büroohoone

LHV pensionifondid omandavad Tallinnas Tartu maanteel paikneva Valge Maja büroohoone. Tegemist on LHV neljanda kinnisvara otseinvesteeringuga, teatas LHV oma pressiteates.
LHV pensionifondid on teinud nüüdseks neli kinnisvara otseinvesteeringut. Lisaks Valge Maja büroohoonele kuuluvad LHV pensionifondidele ka TalTechi teaduslinnakus paiknev Microsofti kontorihoone ja Põhja-Tallinna linnaosas asuvad Lumi Kodude 127 üürikorterit. Pildil fondijuht Kristo Oidermaa.
Foto: Andras Kralla

"LHV pensionifondid on viimastel aastatel üha enam võtnud eeskuju globaalse haardega pensionifondidest, kes hajutavad riske märksa laiemalt, kui see Baltikumis seni tavaks on olnud. Lisaks aktsiatele ja võlakirjadele oleme võtnud eesmärgiks investeerida ka alternatiivsetesse varaklassidesse, nagu kinnisvara, laenud ja erakapital. Kinnisvara puhul usume, et hinnatud asukohas ja tugeva üürnike struktuuriga objektid tagavad pikaaegse tootluse ka majandustsüklite üleselt,“ selgitas LHV investeerimisstrateegiat fondijuht Kristo Oidermaa."

„Peame Valge Maja büroohoone suurimaks väärtuseks selle asukohta Tallinna kesklinna ühe peamise tuiksoone, Tartu maantee ääres. Samuti hoone väga head nähtavust ning kerget ligipääsetavust. Usume piirkonna pikaaegsesse väärtuse tõusu, kuna lähiajal saavad uue ilme Sossimägi ja keskturg, lisaks rajatakse lähedusse Hampton by Hiltoni hotell. Kuivõrd tegemist on endisest Marati tootmishoonest ümber ehitatud büroohoonega, siis eristuvad hoones paiknevad üüripinnad oma industriaalse stiili ja kõrgete lagede poolest,“ selgitas investeeringu tagamaid LHV pensionifondide kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim.

„Tehingu kasuks räägivad ka pikaaegsed üürilepingud ning tugev üürnike struktuur. Meie plaan on hoonet järk-järgult parendada, hoidmaks seda atraktiivse ja konkurentsivõimelise ärikinnisvarana ka edaspidi,“ lisas Riim.

Kinnisvaraportfell täieneb jõudsalt

LHV pensionifondid on teinud nüüdseks neli kinnisvara otseinvesteeringut. Lisaks Valge Maja büroohoonele kuuluvad LHV pensionifondidele ka TalTechi teaduslinnakus paiknev Microsofti kontorihoone ja Põhja-Tallinna linnaosas asuvad Lumi Kodude 127 üürikorterit. Tallinnas Mustamäe teel ootavad ehitusluba veel 164 üürikorterit, mille valmimist prognoositakse 2021. aasta neljandas kvartalis. Riimi sõnul kavatseb LHV oma üürikinnisvaraportfelli veelgi kasvatada, lisaks Tallinnale otsitakse aktiivselt investeerimisvõimalusi ka Riia ja Vilniuse kinnisvaraturul.

Tartu mnt 63 asuvas viiekorruselises ärihoones on 16 360 m2 suletud netopinda. Hoone ehitati 1952. aastal Marati trikotaaživabrikuna, büroohooneks sai see renoveeritud 2010. aastal. Maja esimesel korrusel tegutsevad populaarne söögikoht Mack Bar-B-Que ning õmblustarvikute- ja kangapoed Karnaluks ja Abakhan Fabrics. Suurimad büroopinna üürnikud on infotehnoloogiaettevõtted Webhelp OÜ, Genius Sports Services OÜ ja Nets Estonia OÜ. Samuti on Valge Maja rentnik Tallink.

Vara müüja on Baltikumi ja Poola kinnisvaraturule keskendunud investeerimisettevõte Laurus S.a.r.l., mida juhib Northern Horizon Capital. Ostuhinda tehingu osapooled ei avalda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474