Seenioride kortermaja ehitus jõudis olulise vaheetapini

Täna võtsid abilinnapead Eha Võrk ja Betina Beškina ehitajalt vastu Seenioride maja sarikapärja, millega tähistati hoone maksimaalse kõrguse saavutamist.

Seenioride maja Maleva tänaval kerkis amortiseerunud eluhoone asemele, mis lammutati  Foto: Ilja Matusihis

„Seenioride maja on kavandatud pensionieas olevatele tallinlastele, kellel puudub elamispind või kes vajavad mõningast kõrvalist abi. Hoonesse on kavandatud kokku 80 korterit, neist 76 ühetoalist ja neli kahetoalist korterit. 80% korteritest on projekteeritud vastavalt invanõuetele. Igas korteris on privaatne tualett- ja pesemisruum ning oma kööginurk. Hoone esimesele korrusele on kavandatud ka ühiskasutuses olevad ruumid ja tugiteenused,“ ütles abilinnapea Eha Võrk ning lisas, et korterelamu on tänapäevane ja modernistlik ning asub eemal suurtest magistraalidest, rohelises ja merelähedases asukohas.

Uude viiekorruselisesse korterelamusse tagatakse maksimaalne ligipääsetavus ning hoone ehitamisel kasutatakse BIM-tehnoloogiat, millega saavutatakse kõrge projekteerimise detailsus ning säästetakse ehituskuludes.

Hoone eskiis  

Projekti kogumaksumus on 7,5 miljonit eurot ja seda kaasrahastab SA Kredex 2,5 miljoni euroga. Maleva tn 18 seenioride maja projekti teostab Tallinna linn ja partnerid. Elanikud saavad valminud ja sisustatud hoonesse sisse kolida 2020. aasta jõuludeks.

Jaga lugu:
Seotud lood
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806