Autor: Liina Laks • 4. veebruar 2020

EfTEN rihib kinnisvaturul uut sektorit

Praegu ärikinnisvaraportfelli pidav EfTEN Capital kaalub siseneda elamukinnisvarasse, kinnitas ettevõtte juht Viljar Arakas.

EfTEN või elamukinnisvarasse siseneda juba sel aastal, kinnitab ettevõtte juht Viljar Arakas
Autor: Andres Haabu

Kui Investor Toomase konverentsil Viljar Arakaselt küsiti, kas elukondlik kinnisvara võetakse ka ettevõtte portfelli, vastas Arakas jaatavalt. „Ma arvan küll, jah. Me oleme seda siiani nagu purki jala ees tänaval tagunud, ei ole tahtnud üles korjata,“ rääkis Arakas.

Tema sõnul on sellel olnud kaks põhjust. "Üks on see, et maksutehniliselt on elukondlik kinnisvara hästi keeruline… No tegelikult on väga lihtne, sa lihtsalt kaotad 20% käibemaksu, mida ärikinnisvaral ei ole. Teine põhjus on see, et me oleme hoidnud oma fookuse väga selgelt ärikinnisvaral. Aga ma arvan küll, et me võtame selle mingi hetk ette, ja ma usun, see võib olla isegi sellel aastal. Me seal laboratooriumis mingeid katseid teeme,“ vahendab Araka sõnu Äripäev.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806