Autor: Kristi Kool • 1. aprill 2020

Vanamemm kasutas maaklereid tasuta autosõiduks

1. aprilli puhul toome teieni mõned koomilised lood, millega on oma töö juures kokku puutunud kinnisvaramaaklerid.
Kui on vaja Haapsallu sõita, siis maakler viib
Foto: Unspalsh

Indrek Peedo, LVM Kinnisvara

Mul tuli müüki üks vahva 2-toaline korter kesklinnas. Sõlmisime omanikuga maaklerlepingu ja kuna korter oli tühi, siis andis ta mulle võtmed.

Alati, kui läksin korterit näitama, saatsin omanikule meilitsi umbes 2 päeva ette info, et lähen korterit näitama. Lisaks helistasin üle.

No lähen siis korterit ühel hommikul, kell nii 9.00, näitama ja klientideks kena perekond, kes tahtis oma pojale osta korterit.

Avan korteri ukse ja vaatan, et koridoris on kellegi jalanõud, lisaks ka hulk taarat. Liikusime siis edasi elutuppa ja diivanil magas üks tütarlaps, kes oli meid nähes sama üllatunud kui meie teda. Ta haaras teki endal ümber ja jooksis vannituppa.

Pärast esimest ehmatust tegime selgeks, et omanik oli korteri andnud üürile ja seal oli olnud siis väike pidu. Minule seda infot ei edastatud ja sestap ka selline kohtumine tundmatuga.

Lisaks on mul olnud juhtum, kus korteriomanikul oli taksikoer ja see oli igavest krutskeid täis. Korteri näitamine päädis sellega, et taks lasi korterit vaatama tulnud prouale jalale sortsu ja läks seejärel rahulikult diivanile magama. Korterit muidugi see müüa ei aidanud.

Tauno Pajuri, Lahe Kinnisvara

Olin üht korterit müüki võtmas, leppisin omanikuga aja kokku, et saaks tulla seda üle vaatama. Saabudes objektile võttis mind vastu vanem meeldiv daam 50 – 60 aastate vahel, minu vanuseks oli sel hetkel 28.

Tegime korterile tiiru peale, seejuures silmasin elutoas kaetud lauda aurava kohvi ja pirukatega. Pärast ringkäiku palus proua mind laua taha, et rääkida kinnisvaraturu hetkeolukorrast ja tema vara väärtusest. Ta suunas mind istuma mõnusale diivanile ning pakkus lahkelt kohvi ja pirukat, millest ma ära ei öelnud.

Kohviserviis täidetud, istus ta minu kõrvale, vaatas mulle sügavalt silma, asetas oma käekese mu põlvele, seda edasi tagasi liigutades ja mind silitades ning küsis „ Mis võiks olla minu vara väärtus ja millistel tingimustel te aitate selle ära müüa?" Ma püüdsin mitte lasta end proua silitavast käest segada ja rääkisin nii turutrendidest kui tema korteri võimalikust hinnast. Endal aga vasardas peas mõte, et mismoodi siis nüüd nii - ta ju sobiks mulle emaks ja üleüldse ei oleks see mõeldav, tegu on ju siiski kliendiga! Katsusin jääda rahulikuks ja piinlikku olukorda eirata.

Kokkuvõtteks sõlmisin väga hea esinduslepingu, müüsin korteri kõrge hinna eest maha, kuid kui sai korterit näitamas käidud siis polnud mul enam kunagi aega, et prouaga vähe pikemalt rääkima jääda, kuigi ta mulle ikka ja jälle kohvi ja pirukaid pakkus.

Skanton Kinnisvara maaklerid

Päris mitmel maakleril on erinevaid lugusid sellest, kuidas maja vaatama minnes värav on lukus ja lahti ei saa, kas on kinni roostetanud või talvel lume ja jääga kinni külmunud. Ja kujutage ette pilti, kuidas seelikus maakler ronib üle aia ja kliendid tema järel. Ega ükski maja sellepärast vaatamata jää. Algul on võib-olla ehmatav, aga igale olukorrale leidub alati lahendus ja küll maakler selle juba välja mõtleb.

Naismaakler sõitis kliendikohtumisele, seljas eelmisel päeval ostetud pluus. Järsku avastab rooli taga, et pluusi nööbid ei püsi kinni. Küll tuleb üks lahti, siis teine, saab ühe kinni, järgmine lahti. Rooli taga ei saa väga sättida ka. Lõppes see sahmerdamine sellega, et naine sõitis foori taga ühele autole tagant sisse. Väike kõks, aga siiski. Mõlemad juhid tulid autost välja. Maakler muudkui vabandas sõidukist väljunud härra ees ja nokkis samal ajal ikka oma pluusi tüütuid nööpe. Eessõitja autojuht jälgis natukene olukorda ja lõpuks ütles: „Tühja see auto, ikka juhtub. Lähme parem sööma!“ Maakler jättis lahke kutse vastu võtmata, aga lugu teeb nalja siiani.

Maakler siseneb koos klientidega korterisse, mida müüb. Pererahvas on kodunt ära, aga maakler ei vaadanud enne kliente korterit üle vaid astus koos nendega sisse. Ringiga jõudsid lõpuks korterit tutvustades magamistuppa. Voodil vedelevad täiskasvanute mänguasjad…..

Sirli Nurm, Lahe Kinnisvara

Mul oli hiljuti tehing klientidega, kes ei jōudnudki notari laua taha, sest nad kukkusid Soome laevalt tulles näoli korteri uksest sisse ja magasid tehinguaja maha

Seetõttu toimus järgmine tehing nendega kell 8.00, ENNE kui alkopoed lahti tehakse

Maria-Kristina Sarapik, BrokerStreet Kinnisvarabüroo

Müüsin ehitusjärgus paarismaju, kus oli jäänud veel viimased viimistlustööd teha. Arendaja oli mulle andnud majade võtmed ning signalisatsioonikoodid.

Ühel kenal kevadisel pärastlõunal oli mul kokku lepitud huvilistega objekti ülevaatus. Klientideks soliidne proua linnavalitsusest koos abikaasa ja kahe lapsega. Läbides krundi ehitustandrit hakkasid silma kruusasegus vedelevad tossud, millest keegi oleks justkui sammupealt välja astunud. Tundus natuke veider, kuid sellest midagi edasi mõelda polnud momendil oluline.... Hoonesse sisenedes võtsin maha signalisatsiooni ja asusime maja esimese korrusega tutvust tegema. Vaatasime läbi esimese korruse ja suundusime teisele, et tutvuda magamistubadega.

Lausega " ... ja siin on peamagamistuba" avasin suurima magamistoa ukse, kust avanes üllatav pilt: keset tuba magas jalad laiali ihualasti ehitusmees, kes oli nii joobes, et isegi signalisatsioon polnud karjuma hakanud.

Seisime kõik tardunult mõned sekundid. Otsustasin olukorda natuke huumoriga leevendada ning ütlesin, et nagu näete, on siin magamiseks ideaalne aura!

Pigem olid vist küll aurud, mitte aura, sest klientidel jäi see ost tookord tegemata.

Lugu nr. 2.

Kunagi oli üks vanaproua, kes maaklerite teenuseid kasutas, et ühest linnast teise sõita. Helistas maaklerile, et tahab mõnd objekti näha ja palus ennast auto peale võtta. Käis objektil ka viisakalt ära, aga kui oli aeg tagasi sõita siis ütles, et aitäh, ma jään siia.

Sain minagi ta üks kord Tallinnast Haapsallu viia. Kui veidrast juhtumist kolleegidega rääkisin, siis panime pildi kokku, et proua on nii mitmeid kordi käinud ka teiste kolleegidega sõiduteenuseid nautimas.

Lugu nr. 3

Kunagi sain omale õpilaseks andeka noore maakleri, kes ei rääkinud vene keelt. Üks tema esimestest objektidest oli väike suvila keset teisi sarnaseid.

Vaatama tuli vanem vene meesterahvas, kes muud keelt ei osanud. Olidki siis koos paras paar. Minu entusiastlik noor kolleeg osutas näpuga suvilale ning lausus rõõmsa häälega "Eto letot dom". Tehing sai sõlmitud ja kõik olid rahul. Tükk aega saime kontoris veel nalja teha teemal letot dom ja leto svet!

Artikkel ilmus esimest korda 2019. aasta 1. aprillil.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474