Uudised
Ainult tellijale

Linn toetab Kadrioru pärli – Poska tn 41 fassaadi restaureerimist

Tänavu annab linn restaureerimistoetust ühekokku 37-le miljööväärtusliku ja muinsuskaitse all oleva hoone omanikule, teiste seas toetab linn Kadriorus aadressil Poska 41 asuva ajaloolise ja võluva hoone esifassaadi restaureerimist 20 000 euroga.

Foto: Tallinna Linnakantselei

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on linnal hea meel, et kinnistu uus omanik on võtnud eesmärgiks restaureerida 20 aastat kasutuseta seisnud Kadrioru pärli ja mälestise. „Vaieldamatult püüab Poska 41 elamu silma rikkaliku puitpitsdekoori ja omanäolisusega. Mõni aeg tagasi võis küll tunduda, et hoone on jäänud elu hammasrataste vahele, sest kasutuseta seisnud puitmaja seisukord pidevalt halvenes. Ent sel aastal sai hoone uue omaniku, kes on kätte võtnud suuremahulise projekti ja soovib muinsuskaitsealuse hoone täielikult restaureerida ja korrastada,“ rääkis Novikov. „Käesoleva aasta kõige suurema Tallinna restaureerimistoetuse saaja ongi Poska 41 kinnistu omanik ning võttes arvesse mälestise olulisust, siis otsustasime toetada 20 000 euroga hoone esifassaadi restaureerimistöid. Ainuüksi fassaadi puitpitsi restaureerimine on väga kulukas, liiati peab mälestise omanik arvestama, et töid peab tegema tegevusloaga ettevõtte. Niisamuti tuleb omanikul ka hoonele uus katus paigaldada.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Uudised ning turuülevaated äri- ja elukondliku kinnisvara valdkonnast
 • Väärt nõuandeartiklid kinnisvaraga seotud valdkonna spetsialistidelt
 • Suuremate kinnisvaraettevõtete majandustulemused
 • Kinnisvarateemalised raadiosaated kõik ühest kohast
 • Kord nädalas ilmuva kinnisvarauudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

  Kinnisvara.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
  Rivo Habakuk
  Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806