Autor: Rivo Sarapik • 25. juuni 2020

Kinnisvaratehingud kukuvad kolinal, aga hinnad jätkavad kasvamist

Katusepapi 16 kortermaja Tallinnas. Pealinnas tehti mais korteritega 531 tehingut, mida on aasta varasemaga võrreldes 36% vähem.
Foto: Andras Kralla
Kuigi mais kahanes kinnisvaratehingute arv kolmandiku võrra, kasvasid korterite hinnad nii Tallinnas, Tartus kui Pärnus. See trend aga murdub peagi, ennustab analüütik.

Maa-ameti andmetel tehti mais ligi 3500 ostu-müügitehingut ehk kolmandiku võrra vähem aasta varasemast. Eluruumina müüdud korteriomandite koguarv kahanes mais aga ligi 40% ja vähenesid tehingud kõigis kolmes suuremas keskuses ehk Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Korterite ruutmeetrite mediaanhinnad on aga kolmes suuremas keskuses mais jätkanud kasvulainel kasvanud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474