Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. veebruar 2021

Kinnisvarakonverentsi soodushind veel vaid täna

Möödunud aasta näitas, et koroona kinnisvara ei murra, samas on maailm turbotempos muutunud. Juba nädala pärast toimuval hübriidkonverentsil saab vastused põletavamatele küsimustele, kus oleme praegu, mis saab edasi ja millised on valdkonna liidrite plaanid tulevikuks.
Äripäeva Kinnisvarakonverents 2020
Foto: Raul Mee, fotograaf

Äripäeva Kinnisvarakonverents toimub juba 18. veebruaril. Piiratud arv inimesi saab osaleda kohapeal Hotel L'Embitus (Lembitu 12, Tallinn). Nii saali- kui veebipiletiga osalejad saavad konverentsi salvestusi järele vaadata 1 kuu jooksul. Registreerida saab SIIN.

Päeva alustame energilise kinnisvarafondide juhtide diskussioonipaneeliga. Paneelis osalevad LHV kinnisvarainvesteeringute juht Rait Riim, East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma, Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam. Asjaosalised jagavad oma mõtteid, milline on investeeringute turg ja selle väljavaated ning kuidas erinevad varaklassid fondide portfellis hakkama saavad. Vestlusringi moderaator on Colliers Internationali Eesti partner Margus Tinno.

Oliver Alver, Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juhataja asetäitja arhitektuuri vallas räägib linnaplaneerimise muredest ja võimalikest suundadest. Märksõnadeks „peatage Lasnamäe“ ja „Tallinn – me elame siin“.

Konverentsil kuuleme lisaks Tallinnale ka Tartu plaane. Tartu regioonis ehitatakse palju, suurem osa eluruumides Tartu linnapiirist väljapoole. Vastuse saavad küsimused miks on see nii, milliseid tagajärgi see põhjustab ning kuidas minnakse Tartus linnas edasi? 2021. aastal saab Tartu linn uue üldplaneeringu, mida selle dokumendiga muudetakse, milliseid võimalusi luuakse? Tutvustamisele tulevad Tartu linna suuremaid arengualad, juttu tuleb võimalikest lähitulevikus aset leidvatest muutustest nendes piirkondades. Tartu abilinnapea Reno Laidre ettekanne keskendub peamiselt eluruumide ehitusele, kuid sisaldab ka ülevaadet äripindade kohta.

Kinnisvaras on pilgud ja kriitika suunatud nende pihta, kelle arvates jääb kriisi mõju kinnisvaraturule lühiajaliseks. Kellel on õigus ja kes eksib? Ebaselgust on laiema mõju hindamiseks endiselt palju. Mis seis valitseb kinnisvaras ja millised on trendid muutunud maailmas? Käesoleva aasta kinnisvaratrendidest räägib Kinnisvarabüroo Uus Maa partner, juhatuse liige ja frantsiiside juht Mika Sucksdorff.

Erinevate suundade ja suurustega kinnisvaras tegutsevate ettevõtete juhid kirjeldavad plaane ning jagavad nõuandeid enda kogemustest. Esinevad Hausers Grupp juhatuse liige Tomy Saaron ja Silikaat Tehnopargi tegevjuht Priit Poks.

Metro Capitali juht Ain Kivisaar keskendub roheteemale ja tehniliselt üha keerulisemaks muutuvale kinnisvaraarendamisele.

Loomulikult tuleb juttu ka tehnoloogiatest. ContractOK asutaja & tegevjuht Martti Luik toob kuulajateni kuidas uued tehnoloogiad hakkavad muutma kinnisvaraturgu.

Päeva lõpus keskendume taristule. Tallinn on autode linn. Neljarattaliste sõprade järgi planeeritakse tänavaid, ühiskondlikku ruumi ning ka elanike majaümbruseid. Juba ammu on selge, et nii enam edasi minna ei saa ning tuleb leida kompromiss liikumismugavuse ja sõbralikuma linnaruumi vahel. Suurim konflikt autokohtade arvu ja soovitud arendusmahu vahel tekib tihealadel, milleks on kesklinn ja vanemad puitasumid. Linna keskosas on suurem nõudlus väikeste korterite järele, samas kui võimalike parkimiskohtade väike arv soosib suurte elamispindade rajamist. Konverentsil arutatakse võimalikke lahendusi.

Parkimise suundade vestlusringis osalevad Harjumaa Omavalituste Liidu väliskoostöö nõunik Kaarel Kose, Tallinna parkimise uuringu autor Kristi Grišakov, Maanteeameti strateegilise planeerimise osakonnast liikuvusekspert Mari Jüssi ja Tallinna Strateegiakeskuse arhitekt-linnaplaneerija Jaak-Adam Looveer.

Erinevate taristute planeerimine ja rajamine on ajamahukas ning nüansirohke. Aeg on vaadata taristuid tervikuna, seades fookuse teenusekindlusele ning valikuvabadusele, et tagada parim valik nii arendajale kui ka kogukonnale. Räägime, milline on taristulahenduse uus tulemine, selle plussidest ja ka täna turu loodud väljakutsetest.

Enefit Connect taristu liitumiste teenuste juht Oliver Ruus ettekanne on taristulahenduse uus tulemine ja selle mõju kinnisvaraarendajale.

Registreeru Äripäeva Kinnisvarakonverentsile soodushinnaga SIIN.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474