Autor: Helen Roots • 31. märts 2021

Suur üleujutus tulekul, pealinn on uppumisohus!

Viimasel ajal on üha sagedamini kuulda olnud, et vaba kinnisvara saab kohe-kohe otsa ja kes kiiresti ei tegutse, jääb ilma. Nüüd siis ongi tagajärg käes!
Natuke veel ja Sossi mäest saab paadiga all-linna sõita!
Foto: Pixabay

Heas usus kodusid ja muud kinnisvara kokku ostnud maniakid viisid olukorra nii kaugele, et kogu vaba kinnisvara on turult otsa saanud. Ehitusmeestel töö seisab ja arendajad laiutavad käsi - ka nemad ei tahtnud ju halba, üksnes oodata ja vaadata, kuidas olukord settib, ja alles siis otsustada, kas tasub uuesti kopad maasse lüüa või mitte.

Niisugune venitamine on nüüdseks aga tinginud olukorra, kus kogu linnas ei ole ühtki vaba pinda ja mitte ühtki ka ei ehitata, mis sisuliselt tähendab, et ... TALLINN ON LÕPUKS VALMIS!

Iga õige eestlane ja eestimaalane, samuti iga vähegi eesti kultuurilooga kursis olev muulane teab aga väga hästi, mis saab siis, kui Tallinn valmis saab. See vana legend justkui ei puudutanud meid siiamaani kuigi lähedalt, sest ikka leidus linnas lapike maad, millele mõni moodne ärimaja või uhke eramu püsti panna, ent nüüd seisame silmitsi tõsise probleemiga - peatselt ujutatakse Tallinn veega üle.

Eile õhtul töölt koju pedaalides märkas tuntud kinnisvarabüroo juht Ülemiste keskuse vastas kergliiklusteel kahtlast sahmimist ja andis sellest teada korrakaitsjatele. Kohale saabunud patrullüksus tundis sagijas ära Ülemiste vanakese, kes olevat seal kandis juba tuntud nägu. Vähemalt kord aastas ronib ta oma järvest välja, tülitab möödakäijaid ja uurib, kas Tallinn on lõpuks valmis. Saanud eitava vastuse, läks vanake longuspäi järve tagasi ja kuni järgmise aastani valitses piirkonnas rahu. Seekord aga ei olnud tuntud kinnisvarabüroo juhil aega ega taipu küsimusele poliitkorrektselt vastata ning mees teatas ausalt, et jah, nüüd on tõesti kõik valmis.

Kuna korrakaitsjad vanakese tegutsemises midagi kuritegelikku ei tuvastanud, siis teda ka ei vahistatud, ja nüüd võime vaid ette kujutada, mis meie armsat pealinna lähipäevil ees ootab.

Ka valitsus on asjaga kurssi viidud ning eileõhtusel erakorralisel pressikonverentsil kõlas soovitus varuda uste-akende barrikadeerimiseks liivakotte ja valmistuda mõnda aega katustel resideeruma. Normaalne elurütm peaks taastuma siiski mõne päevaga, kuna Ülemiste veevarud ei ole (õnneks) ammendamatud. Samuti kutsus valitsus ehitajaid ja arendajaid üles kiireid otsuseid vastu võtma ning unne suikunud ehitustandritel tegevust jätkama. "Me ei tea veel," ütles tunnustatud minister, "mis mõju sellel oleks, kui ehitustööd taas käima läheks, aga võib juhtuda, et see päästab pealinna hävingust." Et edaspidi sarnaseid olukordi vältida, käis tuntud minister välja ka kriisiolukorra lammutusplaani: "Iga kord, kui tundub, et kohe-kohe saab linn päris valmis, lammutame teises servas midagi maha, et tekiks taas vaba pinda ning oleks inimesi, kellel on kiiresti uut kodu vaja. Nii pääseme suurest hukatusest ja hoiame linna ehitustegevuse aktiivsena."

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474