Autor: Ehitusuudised • 17. mai 2021

Miks on Eestis hoonele vaja BREEAM või LEED sertifikaati?

Eesti kinnisvaraturg on läbimas olulisi muutusi. Uutesse kaubandus- ja büroohoonetesse on järjest keerulisem suure ja pikaajalise ankurrentnikku leida ja eriti hea, kui selleks oleks mõni välismaine suur ettevõte.

Kuid just siin võibki saada takistuseks rohesertifikaadi puudumine, sest pole teist rahvusvaheliselt nii tunnustatud hindamise meetodit kui BREEAM või LEED.

Nii Euroopas kui kogu maailmas pööratakse järjest suuremat tähelepanu hoonete keskkonnasõbralikkusele, jätkusuutlikkusele ning energiatõhususele.

„Rohesertifikaat on arendajale tähtis müügiargument näiteks ankurrentnike ja finantseerijate otsimisel,“ väidab jätkusuutliku arengu ekspert Siim Meeliste. „Praegusel rohepöörde ajastul tõmbab kestlik, jätkusuutlik ja kliimasõbralik hoone nii inimesi, ettevõtteid kui ka kapitali. Kinnituse sellele, et hoone tõepoolest vastab tänapäevastele nõutele, annabki kõige laiemal skaalal just BREEAM või LEED.“

„Enam ei lepita keskpäraste hoonetega, vaid tahetakse parimat, kuhu oleks mugav minna ja olla. Näiteks hea ligipääsetavus, valgusküllased ruumid, puhkealad või jalgrattaparklad,“ loetleb Meeliste rentnike ootusi üüripindadele.

Selleks, et eristada parimat hoonet turu keskmisest, on välja töötatud BREEAM ja LEED sertifitseerimisskeemid, mis vaatlevad hoone jätkusuutlikkust ning hoone kasutajate heaolu kõige laiemalt.

See teema on oluline nii arendajatele ja tellijale kui ka projekteerijale ja ehitajale, kes peavad neid nõudmisi täitma hakkama.

Seetõttu korraldavad Ehitusuudised ka veebiseminari „BREEAM ja LEED sertifitseerimisskeemid – kellele ja milleks?“, kus antakse detailne ja sisukas ülevaade otse praktikutelt:

•millest BREEAM ja LEED sertifitseerimisskeemid koosnevad,

•millistele kinnisvaraobjektidele need sobivad,

•kuidas praktikas neid täna kasutatakse.

Loe lisainfot ja registeeru veebiseminarile siin

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474