Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. aprill 2022

Mida tähendab euribori tõus laenuvõtjale?

Kiiresti kasvavad hinnad ja hinnatõusuootus panevad tõusma ka euribori. Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul tähendab see ühest küljest tarbijatele laenude kallinemist, kuid teisest küljest pidurdab üleüldist kaupade ja teenuste hinnatõusu.
Luminori spetsialist selgitab, kas laenamine läheb kallimaks.
Foto: Andras Kralla

Euribor on intressimäär, millega laenavad teineteisele raha Euroopa pangad ning seda nimetatakse ka rahaturu intressimääraks. Euribori tõus mõjutab väga paljusid laenuvõtjaid Eestis, kuna suur osa laene, sh kodulaen ja liising, on seotud enamasti 6 kuu euriboriga. Laenude endi periood on reeglina palju pikem. Prognooside järgi tõuseb praegune negatiivne euribor järgmise aasta lõpuks 1,3%-le.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474