Autorid: kinnisvarauudised.ee , Liisi Kirch • 22. juuli 2022

Laenu tagasimaksmisest: pole päris selline teema, et ainult must ja valge

Liisi Kirch on rahatarkuse koordinaator, finantsvaba investor ning raamatu "Minu Finantsplaneerija" autor.
Foto: Liis Treimann
Kodulaenu puhul tekib probleem siis, kui on ostetud võimekuse viimasel piiril kodu ning laenumakse moodustab juba poole pere sissetulekutest, kirjutab rahatarkuse koordinaator Liisi Kirch.

Kodulaen on vajalik toode, sest enamik inimesi ei jaksa oma kodu korraga välja osta. Nii annab kodulaen võimaluse tükkhaaval kodu päris enda omaks osta. Kodulaenuintress on tõepoolest piisavalt madal ning see teeb selle laenu kasutamise mõistlikuks. Valdaval osal juhtudest pole tõesti mõttekas kodulaenu ruttu tagasi maksta, vaid nn ülejääv raha suunata meelerahupuhvri kogumisse ja hiljem tuleviku kindlustamisse investeerimise läbi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474